標題 慶長(平和酒造)

  • 京都
類別:
史蹟、城蹟 地區的特產品
媒體用途種類:
手冊 網頁
字數:
250以下
編寫年度:
2019
地區協議會名稱:
fushimikankopurojiekutochimu

Keichō (Heiwa Shuzō)

Heiwa Shuzō was founded by a rice trader from Kawachi in southern Osaka Prefecture named Kawachiya Yohei (dates unknown), who became successful in central Osaka’s Kyōbashi district. By 1744, the rice-trading company had moved to Fushimi and begun to produce and sell sake with the permission of the local government—the Fushimi magistrate’s office strictly controlled how many companies were allowed to make sake. By the beginning of the Meiji era (1868–1912), Heiwa Shuzō had become one of Fushimi’s most successful sake producers by volume.

As Japan began to modernize in the late 1800s, the Kawachiya family collected rent from farmers in the form of rice, which it used to produce a sake called Keichō. The Heiwa Shuzō joint-stock company was founded in 1948 during the postwar period when farming techniques underwent great changes along with economic development. For a time, the company specialized in selling sake to other breweries, but in 1989 Heiwa Shuzō relaunched the Keichō brand, selling directly to customers. Its trademark junmai daiginjō sakes, Keichō Fushimi no Sake and Keichō Koban, are well known for their dryness—an unusual trait for Fushimi sake.

Currently housed on the first floor of an inconspicuous apartment building in the heart of Fushimi, Heiwa Shuzō maintains the traditional brewing techniques that have brought it success since the mid-eighteenth century.


慶長(平和酒造)

平和酒造は、大阪府南部の河内出身の米商人、河内屋与兵衛(生没年不詳)によって設立され、大阪中央の京橋で成功をおさめた。 1744年までに、米問屋は伏見に移り、幕府の許可を得て酒の製造と小売を始めた。伏見奉行所は、日本酒の製造を許可されている会社の数を厳しく管理していたが、明治時代(1868~1912)の初頭、平和酒造は最も多くの量を製造する、伏見で最も成功した酒造会社の1つになった。

日本が1800年代後半に近代化を始めたとき、河内屋は農家から家賃として収集した米を使って、慶長と呼ばれる日本酒を生産していた。 平和酒造合資会社は、戦後の1948年に、農業技術が経済発展とともに著しい変化を遂げたときに設立された。 しばらくの間、平和酒造は他社への桶売りを専業としていたが、1989年には慶長ブランドを再開し、顧客に直接販売するようになった。 トレードマークの純米大吟醸酒、慶長伏見の酒と慶長小判は、伏見の日本酒にしては珍しく辛口の特徴でよく知られている。


庆长(平和酒造)


平和酒造,由出身于大阪府南部河内地区的大米商人河内屋与兵卫(生卒年不详)创立。他先在大阪中部的京桥经营米业大获成功,后在1744年将大米批发店搬迁至伏见,获得幕府的批准之后,开始生产和销售清酒。当时,清酒生产执照的数量受到伏见奉行所(官署)的严格管制。到了明治时代(1868-1912)初期,平和酒造麾下的酒厂数量已名列前茅,是伏见最成功的酿酒公司之一。

19世纪后半叶,日本开始进入现代化,河内屋使用农户作为房租上缴的大米生产一种名叫“庆长”的清酒。战后,随着经济的发展,农业技术也出现显著进步,1948年平和酒造合资公司成立。之后的一段时期,平和酒造专门批发桶装酒,直到1989年才重新开始生产庆长清酒,并直接面向顾客销售。其现有品牌包括纯米大吟酿酒、庆长伏见酒和庆长小判酒。在伏见清酒之中,它们以难得一见的辛辣口感著称。

慶長(平和酒造)


平和酒造,由出身於大阪府南部河內地區的米商河內屋與兵衛(生卒年不詳)創立。他先是在大阪中部的京橋經營米業大獲成功,後在1744年將稻米批發店搬遷至伏見,獲得幕府的批准之後,開始生產和銷售清酒。當時,清酒生產執照的數量受到伏見奉行所(官署)的嚴格管制。到了明治時代(1868-1912)初期,平和酒造麾下的酒廠數量已位居前列,是伏見最成功的釀酒公司之一。

19世紀後半葉日本開始進入現代化,河內屋使用農戶作為房租上交的稻米生產著一種名叫「慶長」的清酒。戰後,隨著經濟的發展,農業技術也出現顯著進步,1948年平和酒造合資公司成立。在之後的一段時間內,平和酒造專門批發桶裝酒,直到1989年才重新開始生產慶長清酒,並直接面向顧客銷售。其現有品牌包括純米大吟釀酒、慶長伏見酒和慶長小判酒。在伏見清酒之中,它們以難得一見的辛辣口感著稱。

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