野沢温泉の中心にある商店街、大湯通りをぶらぶら歩いていくとハウスサンアントンがあります。その外観は典型的なオーストリアの村の建物で (ハウスサンアントンの名もここからきています) 、ホテル、ジャム工場、レストラン、カフェが一緒になっています。 ホテルの客室は全部で13部屋。素晴らしい内装は居心地の良い雰囲気とモダンな特徴を併せ持ち、ヨーロッパの山小屋に似ています。ここに泊まらないとしてもレストランのディナーは味わう価値があります。ここでは、スキーの元チャンピオンでありリッツカールトン大阪の「ラベ」で修業した片桐健策氏が、新鮮な地元食材と厳選した輸入食材を使ってフランス料理に日本の伝統的料理法を組み合わせたクリエイティブな料理を供しています。特におすすめコースには、野沢温泉のノスタルジックな魅力と日本の大都市のモダンな雰囲気が融合されています。一方、居心地の良いカフェもあるジャムファクトリーはちょっと休憩するのにぴったりです。軽く何かを食べたいときは、長野名物のお焼きを食べてみましょう。野沢温泉では、発酵させた小麦粉生地で作った皮の中に地元で栽培されている人気の葉物野菜、野沢菜などの野菜を混ぜたジューシーな具を入れます。そのほかにもいろいろなパン、地元の果物で作ったアイスクリーム、様々な種類のコーヒーなどがあります。無添加の美味しい手作りジャムや季節のジュースの試食品が試食テーブルいっぱいに載っていますから遠慮しないで試してみましょう。お土産にぴったりなものや自分の朝食メニューに加えたいものが取り揃えられていますから、手ぶらでお店を出ることは間違いなくないでしょう。
Title Haus St Anton—Jam Factory & Hotel
- Nagano
- Topic(s):
- Activities Regional Specialties Public Works & Institutions (Museums, etc.)
- Medium/Media of Use:
- Pamphlet Web Page
- Text Length:
- 251-500
- FY Prepared:
- 2018
- Associated Tourism Board:
- Mt.6tagengokaisetsuseibikyogikai(nozawa)
- Associated Address:
- 9515 Toyosato, Nozawaonsen-mura Shimotakai-gun , Nagano
English
Strolling down Oyu-dori, Nozawa Onsen’s central shopping street, you can’t miss Haus St Anton. Incorporating a hotel, jam factory, restaurant, and café, its architectural design resembles typical structures found in Austrian villages—hence the name (St Anton is the village in Austria that Hannes Schneider hailed from, and is a sister city to Nozawa Onsen). All thirteen hotel rooms feature distinctive interiors, combining a cozy ambience with a modern style, similar to European mountain lodges. Even if you’re not a guest at Haus St Anton, it’s well worth dining in its restaurant. Here, Kensaku Katagiri, a former ski champion and trainee at Ritz-Carlton Osaka’s La Baie restaurant, turns fresh, local produce and carefully selected international ingredients into creative dishes based on French cuisine and combined with Japanese traditional cooking techniques. Order an osusume (chef’s recommendation) course, and savor Nozawa Onsen’s nostalgic charm fused with the modern vibes of urban Japan. The jam factory, meanwhile, with its cozy café space, is the perfect place to take an indulgent moment for yourself. If you’re craving a snack, go for Nagano’s specialty, oyaki buns. Made from fermented flour dough, Nozawa Onsen’s version is filled with a juicy mix of vegetables including local favorite leaf vegetable Nozawana. They also have different types of bread, ice cream made from local fruits, and plenty of coffee options. Don’t hold back when it comes to sampling all the delicious, additive-free homemade jams and seasonal juices on offer at the tasting table. They make perfect souvenirs or gifts for loved ones back home—if they make it that far.