Title Meat and Dairy

  • Niigata
Topic(s):
Cuisine/Food Culture
Medium/Media of Use:
Web Page
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2019
Associated Tourism Board:
Sado City

肉と乳製品


佐渡島では、多くの食材で量よりも質が大切です。これは、島の家畜の数が少ないため、乳製品や肉で特に当てはまります。佐渡で飼育される若い牛のほとんどは、毎年、飛騨などの有名な肉牛飼育地域で競売にかけられており、佐渡牛は島でも珍しいごちそうです。島黒豚と呼ばれる黒い毛の佐渡豚も人気です。島には精肉店が無く、地元のスーパーやレストランでは、佐渡牛や佐渡豚はほとんど見られません。しかし、島のへんじんもっこドイツ風ソーセージは、比較的広く入手可能です。


牛の不足はまた、乳製品が比較的希少なごちそうであり、常に手に入らない可能性があることを意味します。佐渡牛乳が店頭に並ぶときは、島のシンボルであるトキのイラストをあしらったカートンに入れて売られます。地元で作られたソフトチーズやハードチーズは、へんじんもっこソーセージとよく合います。佐渡バターは濃厚でクリーミーで、本土に持ち帰るのに最適なお土産です。


Meat and Dairy


Quality over quantity is key for many food products on Sado Island. This is especially true for dairy and meat because of the island’s small number of livestock. Most of the young cattle raised on Sado are auctioned off every year to famous beef-growing regions such as Hida, making Sado beef a rare delicacy on the island. Black-haired Sado pork, called shima kurobuta, is also popular. There is no butcher on the island, so Sado beef and pork are rarely found in local supermarkets or restaurants. However, the island’s German-style henjinmokko sausages are relatively widely available.


The lack of cattle also means that dairy products are relatively sparse treats and may not be available at all times. When Sado milk is on the shelves, it is sold in a carton decorated with a likeness of the crested ibis, the symbol of the island. Both soft and hard cheeses produced locally pair well with the henjinmokko sausages. Sado butter is rich and creamy and a great souvenir to take back to the mainland.


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