Title Wasabi Products

  • Nagano
Topic(s):
Cuisine/Food Culture Regional Specialties
Medium/Media of Use:
Web Page
Text Length:
251-500
FY Prepared:
2019
Associated Tourism Board:
azuminoshikaigaipuromoshonkyogikai
Associated Address:
6000 Toyoshina, Azumino-shi , Nagano

わさび製品

安曇野の農場で生産された高品質のわさびは、未加工のまま、あるいはペーストや粉として使われ、販売されています。栽培が非常に難しいため、沢わさびはまだ比較的貴重で高価です。多くの人が「わさび」として知っているのは、実は沢わさびが西洋わさびで希釈されたものです。西洋わさびは沢わさびと同じ辛み成分を持っていますが、沢わさびより育てやすく、また辛みがより鋭く長続きします。わさび製品に含まれる本物のわさびの量は製品によって異なります。「本」 わさびと表示されているものには沢わさびが50 %以上含まれていますが、それ以外の製品では内容物のほとんどが西洋わさびや緑色の食用色素などの添加物です。品質を重視する寿司職人は、料理を出す直前に本物のわさびの根茎をすりおろし、客がその辛みの中にある自然な甘さを味わえるようこだわります。


Wasabi Products


The high-quality wasabi produced by farms in Azumino is sold fresh or used in pastes and powders. Because the plant is so difficult to cultivate, it is still relatively rare and expensive. What many people know as wasabi is actually a mixture diluted with western horseradish, which shares some of the same spicy attributes, but is easier to grow and has a sharper, longer-lasting effect. The amount of actual wasabi in products differs: those marked “hon-wasabi,” or “true” wasabi, include more than 50 percent of the real thing; other products consist mostly of horseradish, green dye, and other additives. Quality-conscious sushi chefs insist on working with the actual rhizomes, grating them to a paste just before serving, so customers can appreciate the natural sweetness along with the pungency.


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