Title Cape Kuzaki and Ise Jingu Grand Shrine

  • Aichi
  • Mie
Topic(s):
Shrines/Temples/Churches Annual Events National Parks/Quasi-National Parks
Medium/Media of Use:
Pamphlet
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2019
Associated Tourism Board:
Ise-Shima National Park
Associated Address:
Kuzakicho, Toba-shi , Mie

国崎と伊勢神宮

皇女、倭姫命(やまとひめのみこと)は、海女から献上されたアワビに大変感動しました。そして、この食物の美味しさは神様への供物にふさわしいと述べました。今日まで、アワビは伊勢神宮の神々に供える神饌で最も重要な食材とされています。極上のアワビは、神社に奉納するためにアワビを調理する施設がある国崎という場所で収穫されます。この調理施設で、アワビは1000年前の平安時代に最初に確立された調理法を用いて細く刻まれ、伸ばされ、そして干されます。この調理施設とお供えの儀式はどちらも一般には公開されていませんが、鳥羽市立海の博物館で、調理されたアワビの見本を見ることができます。


Cape Kuzaki and Ise Jingu Grand Shrine

Princess Yamatohime-no-mikoto was deeply moved when the ama divers of Toba presented her with gifts of abalone. She declared the delicacy a food fit for the gods. Abalone ranks as the single most important ingredient in the sacred meals offered to the deities of Ise Jingu. The choicest specimens are gathered from Cape Kuzaki, home to a dedicated processing facility that prepares them as offerings to the shrine. There the abalone is sliced into strips, stretched, and dried using a technique that was first perfected in the Heian period a thousand years ago. Neither the facility nor the offering ceremonies at Ise Jingu are open to visitors, but examples of the prepared abalone are on display at the Toba Sea-Folk Museum.


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