Title Aquaculture in the Uwa Sea (2)

  • Kochi
Topic(s):
Nature/Ecology Regional Specialties National Parks/Quasi-National Parks
Medium/Media of Use:
Interpretive Sign
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2019
Associated Tourism Board:
Ashizuri-Uwakai National Park
Associated Address:
2-6-33 Kamimachi, Kochi-shi , Kochi

宇和海の水産養殖(2)


主に2つの要因が、宇和海を養魚業に非常に適した場所にしています。


おあつらえ向きの地形

宇和海は最も新しい氷河期に形成が始まったリアス式海岸で有名です。宇和海の当時の海水面は現在よりも最大100メートル低く、川が山と海の間に深い渓谷を形作ることができました。約10,000年前に氷河期が終わり、地球の大気が再び暖かくなると、海がそれらの渓谷に流れ込み、今日見られる岩だらけの入り江に変えました。それらの入り江の輪郭が風や海流からの避難場所を提供し、1年を通して魚の養殖を可能にしています。


類まれな海流

宇和海は九州と四国の間の暖かい豊後水道から一定して流れ込む、酸素を多く含む海水から恩恵を受けています。この海水は、黒潮によってもたらされる海面近くの暖かな水と、深海の冷たくて栄養分が豊富な水が混ざり合ったものです。この海流の相互作用が、水産養殖にとって理想的な条件を作り出す役に立っています。


Aquaculture in the Uwa Sea (2)


Two main factors make the Uwa Sea so suitable for fish farming.


Tailor-made topography

The Uwa Sea is distinguished by its sawtooth coastline, which began to take form during the most recent ice age. The sea level on the Uwa coast was up to 100 meters lower than it is now, leaving rivers to form deep valleys between the mountains and the ocean. When the ice age ended about 10,000 years ago and Earth’s atmosphere warmed again, the sea flowed into these valleys, turning them into the rocky inlets seen today. Their contours provide shelter from the wind and the ocean currents, making fish farming possible year-round.


Outstanding ocean currents

The Uwa Sea benefits from a constant inflow of oxygen-rich ocean water from the warm Bungo Channel between Kyushu and Shikoku. This mixes with warm water near the surface, brought in by the Kuroshio Current, and colder, nutrient-rich water deeper in the sea. This interplay of currents helps create ideal conditions for aquaculture.


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