標題 金鵄正宗(金鵄正宗)

  • 京都
類別:
史蹟、城蹟 大自然 地區的特產品
媒體用途種類:
網頁
字數:
250以下
編寫年度:
2019
地區協議會名稱:
fushimikankopurojiekutochimu

Kinshi Masamune (Kinshi Masamune)

Kinshi Masamune was founded in 1781 by Matsuya Kyūbee (dates unknown) in the Nakagyō Kameyachō district of central Kyoto, which was known to have high-quality spring water. Water was again at the heart of the company’s values in 1880, when it moved to its current location in Fushimi above its own exclusive spring.

The spring, Tokiwai, has also been known as shizen no megumi, “nature’s bounty,” or inochi no mizu, “the water of life.” Almost 140 years after Kinshi Masamune moved to take advantage of this natural resource, the spring still produces 70,000 liters of water every hour.

Kinshi Masamune’s company motto is kyōjikomi, meaning “crafted in Kyoto.” Kinshi Masamune is one of the few breweries that offers tours during the winter while the sake is being made. Reservations must be made in advance, and guests who are wearing perfume or who have recently eaten nattō, a type of fermented soybeans, are not allowed on the tour. The fragrance of perfume can affect the final flavor of the sake, and some believe that the microorganisms in nattō are so strong that they can kill the yeast and kōji microbes vital to the company’s sake production.


キンシ正宗(キンシ正宗)

キンシ正宗は、1781年に高品質な湧き水で知られる京都の中心部、中京区亀屋町に松屋久兵衛(生没年不詳)によって、設立された。同社は水を最も重視していたため、1880年に移転したときも独占できる井戸の上にある伏見の現在の場所を選んだ。

名水、常磐井は自然の恵み 「 nature’s bounty」、または命の水 「the water of life」としても知られている。キンシ正宗がその恵みを利用するようになってから140年以上経った今でも、毎時70トンの水が湧き出ている。

キンシ正宗の会社のモットーは、京都で作られたという意味の「京仕込み」である。キンシ正宗は、冬季に日本酒が製造される様子を見学するツアーを提供する数少ない蔵元の1つである。 事前に予約する必要があり、香水をつけたゲストや、発酵大豆の一種である納豆を最近食べたゲストはツアーへの参加を禁じられる。香水の香りは日本酒の最終的な風味に影響を与える可能性があり、納豆自身の微生物は非常に強力であるため、同社の日本酒の生産に不可欠な酵母や麹菌を殺す可能性があると考えられているからだ。


金鸱正宗(金鸱正宗)


1781年,金鸱正宗由松屋久兵卫(生卒年不详)在京都中部的中京区龟屋町创立,该地以优质泉水而闻名。金鸱正宗尤为重视水质,因此于1880年搬迁至伏见时选择了可独享水井的现址。

常盘井的泉水非常有名,以“自然的恩赐”及“生命之水”著称。虽然金鸱正宗已深受其恩泽140余年,但至今其涌泉量仍多达每小时70吨。

金鸱正宗的宗旨是“京釀”,意为“在京都酿造”。

金鸱正宗是少数开放冬季清酒酿造参观的酿酒厂之一。参观须提前预约,且参观者禁止使用香水,事先也不得食用纳豆(发酵大豆)。香水的香味会影响清酒的风味,而纳豆所含的微生物威力极大,可能会杀死清酒酿制中必不可少的酵母和曲霉菌。

金鵄正宗(金鵄正宗)


1781年,金鵄正宗由松屋久兵衛(生卒年不詳)在京都中部的中京區龜屋町創立,該地以優質泉水而聞名。金鵄正宗尤為重視水質,因此於1880年搬遷至伏見時選擇了可獨享水井的現址。

常盤井的泉水非常有名,以「自然的恩賜」及「生命之水」。雖然金鵄正宗已深受其恩澤140餘年,但至今其湧泉量仍多達每小時70噸。

金鵄正宗的宗旨是「京釀」,意為「在京都釀造」。

金鵄正宗是少數開放冬季清酒釀造參觀的釀酒廠之一。參觀須提前預約,且參觀者禁止使用香水,事先也不得食用納豆(發酵大豆)。香水的香味會影響清酒的風味,而納豆所含的微生物威力極大,可能會殺死釀制清酒中必不可少的酵母和麴菌。

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