標題 藤井酒造

  • 廣島
類別:
飲食、飲食文化
媒體用途種類:
手冊
字數:
250以下
編寫年度:
2020
地區協議會名稱:
takeharashi tagengokaisetsu kyogikai

Fujii Shuzo Sake Brewery


Fujii Shuzo Sake Brewery has won many awards for its sake including the top prize in Japan’s first refined sake competition in 1907 for its Ryusei brand made with natural spring water.

The brewery’s small-batch, handcrafted sake is made using kimoto-zukuri, a traditional brewing method whereby the yeast starter mash is cultured by naturally occurring lactic acid bacteria. The basic ingredients, which include water, steamed rice, and koji (mold), are placed in a small vat and mixed by hand into a smooth paste.

The fifth-generation owner makes his sake with carefully selected local ingredients, including four types of locally grown rice and soft spring water. Only natural ingredients are used and no chemicals added. The result is a mild, easy-to-drink sake that pairs well with local white-fleshed fish from the Seto Inland Sea.

Established in 1863, Fujii Shuzo Sake Brewery has more than 150 years of sake-brewing history. Sake tasting is available, and you can enjoy handmade soba noodles made with buckwheat flour at Tanizaki, a restaurant located on the premises that uses the same local spring water as the brewery.


藤井酒造


藤井酒造は、1907年に日本初の清酒コンクールで、天然温泉水を利用した龍勢ブランドの酒で最優秀賞を受賞するなど、数々の賞を受賞しています。

醸造所の手作り酒は、酵母を天然の乳酸菌で培養する伝統的な醸造方法である木本造りを使用して作られています。水、ご飯、麹などの基本的な材料を小さな桶に入れ、手で混ぜて滑らかなペーストにします。

5代目オーナーは、4種類の地産米ややわらかい湧き水など、厳選された地元の材料を使って酒を作っています。天然成分のみを使用しており、化学薬品は一切使用していません。その結果、瀬戸内海の地元の白身魚と相性の良い、マイルドで飲みやすい日本酒ができあがりました。

藤井酒造は1863年に創業し、150年以上の酒造りの歴史があります。醸造所内のレストランたにざきでは、酒の試飲ができ、酒造りに使われる湧き水など地元の材料を使った手作りのそばを楽しむことができます。


藤井酒造


藤井酒造所酿造的清酒曾赢得过诸多奖项,其中,在1907年日本第一届全国清酒品评会上,使用山泉水酿制的“龙势”品牌酒品便斩获了“首席第一等”大奖。

这家酿酒厂的小批量手工酿制清酒以“生酛造”法酿制,使用的是以天然乳酸菌发酵培养的酒曲。酿造时,需要将水、蒸熟的米饭和日本酒曲三种基本原料放入一个小桶中,用手搅拌出一个均匀光洁的饭团。

酒厂第五代传人精心挑选当地食材酿造清酒,包括四种本地种植的稻米和软质泉水,只使用天然食材,不添加任何化学添加剂。这样酿出的清酒醇和、易于入口,非常适合搭配濑户内海本地海域出产的白身鱼。

藤井酒造创建于1863年,迄今已有150余年的清酒酿造历史。酒厂提供清酒试饮,位于酒藏交流馆的谷崎面馆供应手工荞麦面,制面使用的是和酿酒厂相同的本地泉水。

藤井酒造


藤井酒造所釀造的清酒曾贏得過諸多獎項,其中1907年日本第一屆全國清酒品評會上,其使用山泉水釀製的「龍勢」系列酒便斬獲了「首席第一等」大獎。

這家釀酒廠的小批手工釀製清酒是以「生酛造」法釀製,使用的是以天然乳酸菌發酵培養的酒麴。釀造時,需要將水、蒸熟的米飯和日本酒麴三種基本原料放入一個小桶中,用手攪拌成一個均勻光潔的飯糰。

酒廠第五代傳人精心選擇當地食材來釀造清酒,包括四種當地種植的稻米和軟性泉水,所用均為天然食材,不添加任何化學添加劑。這樣釀出的清酒醇和、易於飲用,非常適合搭配當地瀨戶內海海域撈獲的白肉魚。

藤井酒造創建於1863年,迄今已有150餘年的清酒釀造歷史。酒廠提供清酒試飲,遊客還可在酒藏交流館的谷崎麵館品嘗手工蕎麥麵。值得一提的是製作麵條使用的也是和釀酒一樣的當地泉水。

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