タイトル じゃばら

  • 和歌山県
ジャンル:
集落・街 地域の特産物
媒体利用区分:
パンフレット Webページ その他(音声ガイド等)
ワード数:
250以下
作成年度:
2019年
地域協議会名:
南紀熊野ジオパーク推進協議会

Jabara Citrus

Jabara citrus is a seedless, natural hybrid between yuzu (Citrus junos) and kunenbo (Citrus nobilis). It was discovered in the village of Kitayama, Wakayama Prefecture. Jabara was registered as a new fruit variety in 1979 and, until recently, agricultural regulations stipulated that this was the only region that could produce the fruit, making it a highly localized specialty.

Jabara has a tart flavor somewhere between an orange and lemon and is purported to have antihistamine properties. Jabara is too sour to eat straight from the tree and is generally used to make jam and other products, including sauces, candies, and juices. Jabara is also available in a powdered form, which is used as a supplement for its purported health-boosting properties. It is readily available at local stores and can be purchased online, too.


邪払


由香橙和酸桔等天然雜交而成的「邪払」,是一種柑橘類果實,屬於無籽品種。它發現於和歌山縣,並在1979年被登錄為全新的水果種類。直到近期以前,根據農業的規定,該地區曾是唯一一片可種植這種水果的地域,邪払也因此成為具有高度本土化的特產。

邪払的酸度介於柳丁和檸檬之間,被認為具有抗組織胺的特性。如果從樹上直接採食,酸味會過強,不適合直接入口,因此普遍被製作成果醬、醬汁、糖果、果汁等產品。由於邪払被認為具備促進健康的功效,因此也常作為一種營養補充品,加工成粉末狀出售。不僅可在當地的店鋪入手,還能在網上購得。

邪払


“邪払”是一种柑橘类果实,由香橙和九年母等天然杂交而成,属无籽品种。它发现于和歌山县,并于1979年被登录为水果新品种。直到最近以前,根据农业规定,该地区曾是唯一一片可种植这种水果的地域,邪払也由此成为具有高度本土化的特产。

邪払的酸度介于柳橙和柠檬之间,被认为具有抗组胺的特性。如果从树上现摘现吃,酸味会过强,不宜直接入口,因此一般被用来制成果酱、酱汁、糖果、果汁等产品。由于邪払被认为具有增进健康的效果,因此也常作为一种补充剂,加工成粉末状出售。不仅可在当地的店铺入手,还能在网上购得。

じゃばら

じゃばらは種無しで、柚子と九年母の自然交配種です。三重県と奈良県の間にある和歌山県の飛び地である北山村で発見されました。じゃばらは新しい果物の種類として1979年に登録され、最近までは農業の規定によって唯一の生産地となり、非常に地域に特化した生産品でした。

オレンジとレモンの間のような酸味があり、抗ヒスタミンの特性を持っていると言われています。 そのまま食べるには酸味が強すぎるため、一般的にはジャムや、ソース、キャンディー、ジュースなどの製品を作るために使用されます。健康増進効果があるといわれている補助食品として摂るために、粉末状でも売られています。地元の店ですぐに入手出来るほか、オンラインでも購入することが出来ます。


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