タイトル 紫竹ガーデン 体験できること、食事

  • 北海道
ジャンル:
自然 食・食文化 体験アクティビティ
媒体利用区分:
Webページ
ワード数:
251-500
作成年度:
2020年
地域協議会名:
北海道ガーデン街道協議会

What to Do at Shichiku Garden

Explore Grandma’s Little Green Eden


Meeting the woman who created this garden, feasting at the breakfast buffet, and exploring the garden itself are the highlights of any visit to Shichiku Garden. This place is a testament to the power, passion and determination one person can wield.

Shichiku Akiyo, now in her nineties and known as “Grandma Shichiku,” is the founder and matriarch here. She enjoys greeting guests and always has a smile for visitors and time for a photo. She occasionally takes visitors on impromptu tours of the nursery and vegetable gardens.


Breakfast Buffet

At midmorning the breakfast buffet covers several tables with home-cooked dishes full of farm-fresh vegetables, fish, meat, and fruit, as well as baked goods. As dishes are consumed, new ones are brought out to replace them.

The daily menu depends greatly on the seasonal harvest, including what is picked in the garden and provided by neighbors and other local suppliers. Not limited to traditional breakfast fare, the meal includes roasts and pastries familiar to Western palates. The “rose soft serve,” made with pink-colored ice cream and a green cone to resemble a rose, is a special treat. Reservations are recommended.


Boxed Lunches

Those who miss the breakfast spread will find boxed lunches available packed with many of the same dishes served at the buffet. Many take their lunches out to the patio or elsewhere in the garden to picnic. There are lots of places to eat in the sun or shade, some with benches and picnic tables.


Gathering Flowers

Visitors are allowed to pick flowers in Shichiku Garden. The chance fulfills a childhood dream for some visitors of gathering blooms in a garden and returning home with a bouquet.

Gardening fans touring the grounds will observe that the flowers and other vegetation is lovingly tended but not babied. The care given these plants is meant to foster hardy specimens strong enough to endure the five months of deep winter in Hokkaido. The effort usually expended on weeding and pruning is directed at creating a resilient environment.

Please follow this link [link to About page] to read the story behind Shichiku Garden.


紫竹ガーデンでできること

おばあちゃんの小さな緑あふれるエデンの園を探索する


 このガーデンを作った女性との出会い、朝食、そして庭自体の散策の3つを体験することが紫竹ガーデン訪問のハイライトでしょう。この場所は一人の人間の力や情熱、決意を示してくれる場所です。

 「紫竹のおばあちゃん」として知られ、90代の紫竹昭葉は、紫竹ガーデンの創設者でありオーナーです。ゲストの挨拶を楽しんでおり、いつも笑顔で写真撮影に応じています。彼女は時には訪問者を後ろの保育園と菜園の即席ツアーに連れて行きます。


朝食ビュッフェ

 午前中は、農場で採れたての野菜、魚料理、肉料理、果物、焼き菓子などの家庭料理がテーブルに広がります。お皿が空になると、すぐに新しいお皿が出てきます。

 日々提供されるメニューは、庭で収穫され、近所の人や他の地元の生産者の人々から提供されるものなど、季節の収穫に大きく依存します。日本の伝統的な朝食の料理に限らず、提供される食事には西洋の人々の味覚に馴染みのあるローストやペストリーがあります。 バラに似せて、ピンク色のアイスクリームとグリーン色のコーンで作られた、「バラのソフトクリーム」は特別なごちそうです。予約をお勧めします。


お弁当

 朝食のビュッフェを逃した人は、朝食で食べきれなかったものも入っているお弁当を購入するのも一手です。多くの人々は、自然にピクニック気分でパティオや庭の他の場所で昼食をとります。ベンチやピクニックテーブルなど、陽ざしの中や日陰で食事をする場所はたくさんあります。


花を集める

 もう一つは、来園者は庭園で花を摘むことができるということです。これで、美しい草原で花を集め、花束を家に持って帰るという子供の頃の夢がかなう人もいるでしょう。

 紫竹ガーデンを訪れた園芸ファンは、そこで花や他の植物が愛情を込めて手入れされているが、過剰に手間をかけられていないことも観察するでしょう。植物の世話は、北海道の真冬の5か月を耐えられるような強い野生の性格を育むことを目的としています。通常は除草と成長の制御に費やされる努力は、代わりに、回復力のある環境を作り出すことに意図的に向けられています。

 紫竹ガーデンについて、さらに詳しい情報を得るには、こちらのリンク[概要ページへのリンク]をクリックして下さい。


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