Title Local Narita Cuisine

  • Chiba
Topic(s):
Cuisine/Food Culture Regional Specialties
Medium/Media of Use:
Web Page
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2018
Associated Tourism Board:
Narita City Tourism Association
Associated Address:
760 Hanazakicho, Narita-shi , Chiba

成田の地元料理


成田はうなぎ料理で有名であり、江戸時代(1603年~1868年)には「うなぎの町」として知られるようになった。


現在、成田山新勝寺の表参道(総門へつながるメインの道路)沿いでは、約60店舗でうなぎ料理を提供している。


その他のこの地域で有名な食事としては、羊羹(小豆で仕上げたゼリーのようなお菓子)などの和菓子や、メロン(訳注:瓜)の中に唐辛子やシソを詰めた漬物などが知られている。米、落花生、さつまいもなども地元で栽培され、印旛沼で穫れる淡水魚も、有名な成田名物だ。

Local Narita Cuisine


Narita is famous for its unagi (eel) dishes, so much so that in the Edo period (1603–1867) was known as “Unagi Town.” There are currently around sixty establishments along Naritasan Shinshoji Temple’s omotesando main route to the temple offering eel dishes. Other foods famous in the area include Japanese sweets such as yokan (a jelly sweet made from red bean paste) and pickled foods like melon stuffed with pepper and perilla leaf. Rice, peanuts, and Japanese sweet potatoes grow locally, and freshwater fish from Inbanuma Marsh, are also well-known specialties of the area.

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