サメのタレ
サメのタレは、地元の珍味である干して味付けしたサメの肉です。サメを切り身にして塩を擦り込み、特別なタレに漬けて、特に潮風の強い場所に吊るして干します。完成品は味付きの干し肉に似ており、伝統的に酒のつまみとして供されます。
サメのタレ
サメのタレは、地元の珍味である干して味付けしたサメの肉です。サメを切り身にして塩を擦り込み、特別なタレに漬けて、特に潮風の強い場所に吊るして干します。完成品は味付きの干し肉に似ており、伝統的に酒のつまみとして供されます。
Same-no-tare
Same-no-tare is a local delicacy consisting of dried and seasoned shark meat. Filleted shark meat is rubbed with salt or marinated in a special sauce, and then hung to dry in spots with particularly strong ocean breezes. The end product, which resembles a seasoned meat jerky, is traditionally served with sake.