Title Ashizuri-Uwakai National Park by the Numbers (1)

  • Kochi
Topic(s):
Cuisine/Food Culture $SETTINGS_DB.genreMap.get($item) National Parks/Quasi-National Parks
Medium/Media of Use:
Interpretive Sign
Text Length:
251-500
FY Prepared:
2019
Associated Tourism Board:
Ashizuri-Uwakai National Park

数字で見る足摺宇和海国立公園(1)


384

竜串湾に生息するウミウシの種の数。この数字は、日本の海域に生息することが知られている1400種余の約30%に当たります。


116

沖の島周辺海域で見られるサンゴの種の数。この海域のサンゴの種類は、四国で最も多いものです。


1,000

柏島周辺海域に生息することが知られている魚の種のおよその数。この海域の魚の種の数は、日本全国で最多です。


300

須ノ川の沖合に生息するサンゴの一種である、いくつかのコマルキクメイシの推定年齢。この長寿のサンゴの生息数は、須ノ川が日本で最多です。


1

日本における真珠生産量の順位。宇和島市が第一位です。宇和島市は記録が残されるようになった1971年以来、毎年真珠貝を日本で最も多く養殖してもいます。


1

宗田節(ヒラソウダの切り身を乾燥させたもの)生産量の順位。日本で消費される宗田節全体の約70~80%が、この国の主要生産地である土佐清水に由来します。


1

日本の県別養殖魚生産量の順位。日本の食卓にのぼる養殖マダイ全体の約55%が愛媛県で生産され、その約30%は宇和島市で養殖されています。


3

大月町の養殖クロマグロ生産量の日本全国での順位。大月の養殖業者はいわゆる人工種苗生産法をマスターしています。そのため、天然の子持ち魚を捕まえる必要はなく、養殖場で稚魚を育てることができます。


Ashizuri-Uwakai National Park by the Numbers (1)

384

Number of sea slug species living in Tatsukushi Bay. This number accounts for about 30 percent of the 1,400-odd species known to inhabit the waters of Japan.


116

Number of coral species found in the sea around the island of Okinoshima. The variety of corals here is greater than anywhere else in Shikoku.


1,000

Approximate number of fish species known to inhabit the sea around the island of Kashiwajima. The diversity of fish species here is the greatest in all of Japan.


300

The estimated age of some of the Plesiastrea versipora corals in the sea off Sunokawa. There are more of these long-lived corals in Sunokawa than anywhere else in Japan.


1

Rank in Japanese pearl production. The city of Uwajima is number one. Uwajima has also grown the most pearl oysters in the country every year since 1971, when record-keeping began.


1

Rank in production of sodabushi (dried fillets of frigate tuna). About 70–80 percent of all sodabushi consumed in Japan comes from Tosashimizu, the country’s leading production area.


1

Rank in production of farmed fish of any prefecture in Japan. Ehime produces about 55 percent of all farmed red sea bream (madai) eaten in Japan, and approximately 30 percent of that total is farmed in the city of Uwajima.


3

The town of Otsuki’s rank in the production of farmed bluefin tuna in all Japan. Otsuki’s fish farmers have mastered so-called artificial seed production, which means they can grow baby fish on the farms instead of having to capture pregnant fish in the wild.


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