Title The Kuroshio and Local Culture

  • Kochi
Topic(s):
Villages/Towns Activities National Parks/Quasi-National Parks
Medium/Media of Use:
Web Page
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2019
Associated Tourism Board:
Ashizuri-Uwakai National Park

黒潮と地元の文化


土佐清水での暮らしは、海とは切り離せないものとなっています。歴史的には海運のハブとして発展してきたこの都市は、現在では海浜観光で栄えており、日本中でも最も釣りに適した場所の1つであり続けています。これらすべてを可能にしているのが、日本の太平洋岸沿いを北に流れる暖流の黒潮(日本海流)です。この海流があるおかげで、地元の人々の間では多様な食文化が形成され、また海との共存や海への感謝を重んじる暮らしが発展してきました。こうした原則は世代から世代へと受け継がれ、地域の日々の暮らしに影響を与え続けています。


The Kuroshio and Local Culture


Life in Tosashimizu is inseparable from the sea. Historically a shipping hub, the city is now a major destination for marine tourism and remains one of the best places for fishing in all of Japan. All this is made possible by the warm Kuroshio (Japan Current), which flows north along the Pacific coast of Japan. Its presence has allowed the local people to develop not only a diverse food culture but also a lifestyle in which coexistence with and gratitude toward the sea play a central part. These principles have been passed down from generation to generation, and continue to influence daily life in the area.


Search