Title Kozu Farm

  • Gunma
Topic(s):
Activities Regional Specialties
Medium/Media of Use:
Web Page
Text Length:
501-750
FY Prepared:
2020
Associated Tourism Board:
Gunma Prefecture

神津牧場


神津牧場は、日本で最も古い西洋式の酪農場の1つです。その400ヘクタールの牧場は長野県との国境に近い群馬県南西部の物見山の東部に位置しています。


神津国太郎は、現代の農業技術を研究し、乳製品が日本人の健康を改善すると結論付けた後、1887年に農場を設立しました。神津は山腹の牧草地でジャージー牛を育て、牛乳とバターを販売しました。ジャージー牛は比較的小さく、脂肪とタンパク質がより多く、濃い牛乳を生産し、バターを作るのに最適です。


現在、この農場には、年間約400トンの牛乳を生産する約200頭のジャージー牛が飼育されています。 牛は1日2回搾乳されます。1回は牧草地に出て放牧する前の早朝、もう1回は午後の早い時間です。19世紀後半に品質ブランドとして定着した農場の「神津バター」は、今もなお人気があります。


体験型アトラクション

この牧場では、乳牛をはじめとする動物たちを見学したり、ふれあいの場を提供しています。午後1時頃には牧草地から牛が戻ってきて搾乳されます。訪問者は、牛たちが人間の介入なしに、レーンに沿って搾乳小屋に進む様子を観察できます。その他に、乳搾り体験やバター手作り体験もあります。


農場には繁殖プログラムと子牛を育てる「保育園」があります。雌は乳牛になり、雄は雌とは別の場所で、肉牛として飼育されています。


羊、ヤギ、ウサギがいる小さなふれあい動物園もあり、子供たちは小動物と触れ合うことができます。農場の下のパドックでは、数頭のポニーが草を食べています。ポニーに乗ったり、ヤギを散歩させたりすることもできます。


農場の後ろの山には、アナグマ、キツネ、クマ、シカ、イノシシ、カモシカなどの原生林の野生動物が生息しています。山にはそのほかにも数十種類の野鳥や渡り鳥がおり、バードウォッチャーの間で人気があります。


ファームアメニティ

農場では、山の生態について学ぶためのガイド付きの森の散歩やハイキングも提供しています。農場で一晩滞在したい人のために、小さなロッジとキャンプ場があります。ロッジのミルクバスは贅沢な体験で、肌に良いと言われています。

キャンプ場の近くには、バーベキュー場があり、そして農場では、卓上バーベキュー(焼肉)と和風カレーライスを専門とする小さなレストランも運営しています。神津牧場製のバターとチーズを販売する土産物店では、神津ミルクで作ったソフトクリームも提供しています。


Kozu Farm


Kozu Farm is one of the oldest Western-style dairy farms in Japan. Its some 400 hectares are located on the eastern slopes of Mt. Monomi in southwestern Gunma Prefecture, near the border with Nagano Prefecture.


Kozu Kunitaro established the farm in 1887 after studying modern agriculture techniques and concluding that dairy products would improve the health of Japanese people. He introduced Jersey milk cows to his mountainside meadows and marketed their milk and butter. Jersey cows are relatively small and produce milk that is thicker and higher in fat and protein, perfect for making butter.


Today, the farm has about 200 Jersey cows and produces about 400 tons of milk annually. The cows are milked twice a day, once early in the morning before they go out to pasture to graze and once in the early afternoon. The farm’s Kozu Butter, which became an established quality brand in the late nineteenth century, remains popular.


Experience Attractions

The farm offers visitors opportunities to see its dairy cows and other animals and interact with them. The cows come in from the pastures at around 1:00 p.m. to be milked. Visitors can observe how they head along a lane toward the milking shed without any human intervention. Experiences include milking a cow by hand and churning butter.


The farm has a breeding program and a “nursery” where calves are raised. Females become milk cows and males are raised as beef cattle in a different part of the farm.


There is also a small petting zoo with sheep, goats, and rabbits where children can come in close contact with small animals. A few ponies graze in the farm’s lower paddock. Pony rides and taking a goat for a walk are among the farm’s other experience attractions.


The mountain behind the farm is a wild woodland inhabited by badgers, foxes, bears, deer, wild boar, and serows. There are also several species of domestic and migrating birds in the area, making the farm popular among bird watchers.


Farm Amenities

The farm also offers guided pasture walks to learn about the grassland and forest ecosystems, as well as hiking. For those who wish to stay overnight on the farm, there are campsites as well as a small lodge. The milk bath offered at the lodge is a luxurious experience; it is said to be good for the skin.


There are barbecue pits near the campsites and the farm operates a small restaurant specializing in yakiniku table-top barbeque and Japanese-style curry with rice. The souvenir shop, which sells Kozu farm-produced butter and cheese, also serves soft-serve ice cream made with Kozu milk.


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