Title Making Kamairicha

  • Saga
Topic(s):
Regional Specialties
Medium/Media of Use:
Web Page App, QR code, etc.
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2020
Associated Tourism Board:
ureshinoshi tagengokaisetsu kyogikai

釜炒り茶を作る

釜炒り茶は、甘みが強く、焙煎したような風味が特徴の緑茶です。九州、特に嬉野地方で多く生産されていますが、若葉の一番茶を収穫し、熱した鍋で焙煎します。淹れると黄金色をしています。


釜炒り茶の加工は、まず新鮮な茶葉を300℃で焙煎して酵素を分解し、独特の焙煎香を出します。その後、茶葉を圧搾して水分の濃度を均一にし、かき混ぜてから強火をかけて余分な水分を取り除きます。最終的にはボール状に成形されます。乾燥させると、独特のカールした形になります。熱は、パッケージ化される前に、お茶から強い香りを削除するには、もう一度適用されます。


釜炒茶的製作過程


「釜炒茶」是綠茶的一種,以其獨特的甘焙香味著稱,通常產自九州,尤其是嬉野地區。釜炒茶取每年首批採收的嫩葉,入熱鍋焙炒而成。沖泡後茶湯呈金色。

製作釜炒茶,首先要將鮮茶葉放在300°C高溫下焙炒分解葉中所含的酶,炒出其獨特的焙烤香氣。隨後,捻揉茶葉使殘餘水分均勻分佈,再一次高溫翻炒,脫去多餘水分。最終茶葉會捲成小球狀。完成乾燥步驟後,茶葉便定型為特有的蜷曲形狀。封裝前再次加熱去除過於青澀的味道。

釜炒茶的加工


“釜炒茶”是绿茶的一种,以其独特的焙炒甘香著称。它是九州特产,主要出产于嬉野地区。釜炒茶取每年首批采收的嫩叶,入热锅焙炒而成。冲泡后茶汤呈金色。

制作釜炒茶,首先要将鲜茶叶放在300°C高温下焙炒,分解叶中所含的酶,炒出其独特的焙烤香气。随后,捻揉茶叶,使残余水分均匀分布,再一次高温翻炒,脱去多余水分。最终叶片会卷成小球状。完成干燥步骤后,茶叶便定型为它们独有的蜷曲形状。封装前再次加热,以去除过于青涩的味道。

Making Kamairicha

Kamairicha is a green tea known for its pronounced sweetness with a touch of roasted flavor. Commonly produced in Kyushu and Ureshino, in particular, the tea is harvested from the first round of young tea leaves and roasted in hot pans. When brewed, kamairicha has a gold color.


To begin processing kamairicha, fresh tea leaves are first roasted at 300°C to break down enzymes and produce the distinctive roasted flavor. The leaves are pressed to equalize the concentration of moisture, then stirred before high heat is applied again to remove any excess moisture. The leaves are eventually molded into a ball. Once dried, they acquire their distinctive curly shape. Heat is applied once more to remove strong odors from the tea before it is packaged.


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