Title Katakuri Flowers

  • Fukushima
Topic(s):
Historic Sites/Castle Ruins Villages/Towns $SETTINGS_DB.genreMap.get($item)
Medium/Media of Use:
Web Page
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2021
Associated Tourism Board:
Shimogou Town

カタクリの花


下郷周辺の山々にある桑取火地区は、春に咲くカタクリの花で知られています。明るい紫色の花のカーペットは、約2ヘクタールにわたって広がっています。 2キロメートルの長い遊歩道がこの地域を曲がりくねっています。カタクリを見るのに最適な時期は通常4月下旬から5月上旬ですが、春と夏の道路沿いには他にもたくさんの花が見られます。カタクリはゆっくりと成長し、開花までに通常7~8年かかります。訪問者は花を摘まないように求められます。


コーンスターチに似た、料理を濃くするために使用される片栗粉と呼ばれる日本の一般的な食材は片栗の花に由来します。かつては片栗粉の球根から抽出されていましたが、明治時代(1868~1912)に馬鈴薯でんぷんに置き換わりました。現在、販売されている「片栗粉」は、ほとんどが馬鈴薯で作られています。


Katakuri Flowers


The Kuwadorihi district in the mountains around Shimogo is known for the katakuri (Asian fawnlily) that bloom there in the spring. Clusters of the bright purple flowers form a carpet over an area of about two hectares. A two-kilometer-long walking trail winds through the area. The best time to view the katakuri is usually from late April to early May, but there are many other kinds of flowers to see along the trail in the spring and summer months. Katakuri plants grow slowly, typically taking seven to eight years to bloom. Visitors are asked not to pick the flowers.


Katakuri flowers lend their name to a common ingredient of Japanese cuisine called katakuriko (katakuri flour), which is similar to cornstarch and used as a thickener. In the past this starch was extracted from bulbs of the katakuri plant, but during the Meiji era (1868–1912) it was replaced with potato starch. The “katakuriko” sold today is mostly made from potatoes.


Search