標題 豐岡的居酒屋文化

  • 兵庫
類別:
村落、街道 飲食、飲食文化
媒體用途種類:
網頁
字數:
250以下
編寫年度:
2019
地區協議會名稱:
Visit Kinosakisenryakukaigi

Izakaya Culture in Toyooka


The izakaya—Japan’s answer to the gastropub—is a fun and casual place where people can come to drink and eat with friends and colleagues. Adding an izakaya visit to your travels is a great opportunity to learn more about local cuisine and spirits, and the best way to enjoy it is by ordering a variety of dishes to share.


Downtown Toyooka happens to be home to a number of great izakaya serving up a variety of food options, including everything from fresh sashimi and yakitori to ramen and soba noodles. You’ll also find a wide variety of fresh seafood thanks to the town’s proximity to the Sea of Japan, as well as dishes made with Tajima Wagyu beef. Other seasonal favorites to try include hamo, a species of conger eel, which is a popular summer staple and is usually served grilled, raw, or in a nabe hot pot. Then there’s shiro ika (swordtip squid), which in summer is served raw as sashimi or fried tempura-style, and hotaruika (firefly squid) in early spring.


If you’re stuck on what to order, try some other general izakaya staples, including kara-age (fried chicken), edamame beans, tempura, tamagoyaki (Japanese rolled omelette), yakitori grilled chicken on skewers, and an assorted sashimi platter. If you are lucky and find regional specialties on an izakaya menu, don’t hesitate to order and enjoy your izakaya experience like a local. As for drinks, try seeing what local sake is available at your izakaya of choice. Other standard drinks include draft beer, highballs (a mix of whisky and soda), and shochu (a distilled liquor made from rice, barley or potatoes).


居酒屋と豊岡の食文化

友人や同僚と飲み、食べることができる楽しくてカジュアルな居酒屋は、日本版のガストロパブと言えるでしょう。旅の予定に居酒屋訪問を加えれば、地方料理や蒸留酒を詳しく知ることができます。それを楽しむ一番の方法は、複数人で様々な料理を注文することです。


偶然にも、豊岡の中心街にはたくさんの良い居酒屋があります。それらの店舗では新鮮な刺身、焼き鳥、ラーメンや蕎麦まで、あらゆる料理が提供されています。街が日本海にほど近いため新鮮なシーフードも豊富で、また但馬和牛を使った料理にも出会えます。その他季節のお勧めには、アナゴの一種であるハモなどもあります。ハモは夏に人気の食材で、通常は焼くか、生か、または鍋で提供されます。夏なら、刺身や天ぷらで食べる白イカ(ソードチップスクイッド = ケンサキイカ)、初春にはホタルイカ(ファイヤフライスクイッド=ホタルイカ)もお勧めです。


注文に迷ってしまったら、唐揚げ(フライドチキン)、枝豆、天ぷら、卵焼き(日本式の巻かれたオムレツ)、串でグリルされた焼き鳥、刺身の盛り合わせ、といったその他の居酒屋定番料理に挑戦しましょう。ですが居酒屋メニューに地域の特産品を見つけた場合は、それを注文すると良いでしょう。地元の人々のように居酒屋を楽しむことができるはずです。飲み物については、訪れた居酒屋でどのような地産の酒があるかを見てみましょう。その他によく飲まれるのは生ビール、ハイボール(ウィスキーと炭酸水を混ぜたもの)、焼酎(米、大麦、または芋から作られた蒸留酒)などです。


丰冈的居酒屋文化


  居酒屋充满放松闲适的情调,与欧美的美食吧(gastropub)相仿,是朋友同事开怀畅饮、品味美食的好去处。您不妨在旅游计划中加上居酒屋这一项,深入走进当地生活,品味美食佳酿,为旅行增添美好花絮。最佳的乐享方式就是各种菜式都尝试一番,和朋友一起分享。

  丰冈市中心的居酒屋鳞次栉比,给人惊喜,从新鲜的刺身到烤鸡串,从拉面到荞麦面,丰盛的菜肴令人垂涎三尺。因小街濒临日本海,新鲜海产比比皆是。此外,更可品尝难得的但马牛菜肴。其他季节的特产要数海鳗。作为糯鳗科的一种,海鳗是夏季人气经典食材,通常用来烤制,或作为刺身,也可放入火锅中。此外夏天推荐您食用白乌贼(剑尖枪乌贼),可生吃或炸成天妇罗,初春则建议品尝萤火鱿。

  如果面对眼花缭乱的菜式,不知从何选起,炸鸡块、毛豆、天妇罗、玉子烧、烤鸡串、刺身拼盘等居酒屋经典菜肴皆可一试。居酒屋菜单上若有当地特产小吃,不妨也来一份尝尝,入乡随俗,像当地人一样享受地道的居酒屋吃法。至于饮品,可以先看看居酒屋里汇聚了哪些当地酒,此外当地人经常点的酒类有生啤、高球鸡尾酒(威士忌兑碳酸水)、烧酎(大米、大麦或番薯酿成的蒸馏酒)。

豐岡的居酒屋文化


  居酒屋洋溢輕鬆閒適的情調,與歐美的美食吧(gastropub)相似,是朋友同事開懷暢飲、品味美食的去處。若在旅遊計劃中加上居酒屋這一項,定會成為您深入走進當地生活、品味美食佳釀的絕佳機會。享受居酒屋的最好方式就是各種菜式都點來嘗試一番,和朋友一起分享。

豐岡市中心的居酒屋鱗次櫛比,從新鮮的刺身到烤雞串,從拉麵到蕎麥麵,菜餚種類繁多令人垂涎三尺。因市區瀕臨日本海,新鮮海產自不在話下,更可品嚐難得的但馬牛菜餚。其他值得推薦的特產還有海鰻,它屬於糯鰻科,是夏季人氣經典食材,通常用來燒烤或作為刺身,也可放入火鍋中。另外,夏天推薦您品嚐白烏賊(劍尖槍烏賊),可生吃或炸成天婦羅,初春則建議品嚐螢烏賊。

如果面對令人眼花繚亂的菜式,不知從何選起,炸雞塊、毛豆、天婦羅、玉子燒、烤雞串及刺身拼盤等居酒屋經典菜餚皆可一試。如果看到居酒屋菜單上有當地特色小吃,不妨也來一份嚐嚐,入鄉隨俗,就像當地人一樣享受地道的居酒屋吃法。至於飲品,可以先看看居酒屋裡匯聚了哪些當地酒。此外當地人經常點的酒類有生啤、威士忌蘇打(威士忌兌碳酸水)及燒酎(大米、大麥或蕃薯釀成的蒸餾酒)等等。

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