タイトル Feel成田→成田早わかり 成田を楽しむ→成田の食

  • 千葉県
ジャンル:
食・食文化 地域の特産物
媒体利用区分:
Webページ
ワード数:
250以下
作成年度:
2018年
地域協議会名:
成田観光仕事人会議

Local Narita Cuisine


Narita is famous for its unagi (eel) dishes, so much so that in the Edo period (1603–1867) was known as “Unagi Town.” There are currently around sixty establishments along Naritasan Shinshoji Temple’s omotesando main route to the temple offering eel dishes. Other foods famous in the area include Japanese sweets such as yokan (a jelly sweet made from red bean paste) and pickled foods like melon stuffed with pepper and perilla leaf. Rice, peanuts, and Japanese sweet potatoes grow locally, and freshwater fish from Inbanuma Marsh, are also well-known specialties of the area.

成田の地元料理


成田はうなぎ料理で有名であり、江戸時代(1603年~1868年)には「うなぎの町」として知られるようになった。


現在、成田山新勝寺の表参道(総門へつながるメインの道路)沿いでは、約60店舗でうなぎ料理を提供している。


その他のこの地域で有名な食事としては、羊羹(小豆で仕上げたゼリーのようなお菓子)などの和菓子や、メロン(訳注:瓜)の中に唐辛子やシソを詰めた漬物などが知られている。米、落花生、さつまいもなども地元で栽培され、印旛沼で穫れる淡水魚も、有名な成田名物だ。

再検索