タイトル 答志島、答志島トロさわら

  • 愛知県
  • 三重県
ジャンル:
地域の特産物 国立・国定公園
媒体利用区分:
パンフレット
ワード数:
250以下
作成年度:
2019年
地域協議会名:
伊勢志摩国立公園地域協議会
位置情報:
三重県鳥羽市答志町

Toshijima Island Toro-sawara Mackerel

Toshijima island’s toro-sawara mackerel is a highly prized delicacy. At the season’s peak in October, the fish are so tender they must be caught individually on lines rather than in nets. The flavorful flesh, said to be even richer than fatty tuna, is quickly shipped to eager customers in major cities, where it is usually served as sashimi or lightly seared. No part of the fish is wasted: the tails are excellent grilled, and the heads are made into stock for soup.


答志島、答志島トロさわら

答志島のトロさわらは非常に高く評価されている珍味です。10月が旬のサワラはとても柔らかいので、網を使わず一尾ずつ糸で釣りあげなくてはなりません。マグロのとろより脂が乗っていると言われるその身は、各地の主要都市で楽しみに待っているお客さんの元へ素早く送られ、通常刺身として、または軽く炙って食べられます。魚のどの部位も捨てられることなく、尾は素晴らしい焼き物になり、頭からは出汁がとれます。


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