タイトル 菅島サメのタレ

  • 愛知県
  • 三重県
ジャンル:
地域の特産物 国立・国定公園
媒体利用区分:
パンフレット
ワード数:
250以下
作成年度:
2019年
地域協議会名:
伊勢志摩国立公園地域協議会
位置情報:
三重県鳥羽市菅島町

Same-no-tare

Same-no-tare is a local delicacy consisting of dried and seasoned shark meat. Filleted shark meat is rubbed with salt or marinated in a special sauce, and then hung to dry in spots with particularly strong ocean breezes. The end product, which resembles a seasoned meat jerky, is traditionally served with sake.


サメのタレ

サメのタレは、地元の珍味である干して味付けしたサメの肉です。サメを切り身にして塩を擦り込み、特別なタレに漬けて、特に潮風の強い場所に吊るして干します。完成品は味付きの干し肉に似ており、伝統的に酒のつまみとして供されます。


再検索