Title Pon-tan kan (Yakushima Product Promotion Center)

  • Kagoshima
Topic(s):
Historic Sites/Castle Ruins Regional Specialties Public Works & Institutions (Museums, etc.)
Medium/Media of Use:
Pamphlet App, QR code, etc.
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2018
Associated Tourism Board:
yakushimagaikokujinkankosokushinkyogikai

ぽんたん館


「ぽんたん館」として知られる、屋久島特産品振興センター(Yakushima Product Promotion Center)は、20世紀初頭に台湾から日本に紹介された2つの柑橘類にちなんで名付けられました。現在、屋久島は「ぽんかん」と「たんかん」と呼ばれる種類のオレンジの最大の生産地です。ポンカンの収穫期は12月から1月で、タンカンは2月から3月です。


ぽんたん館のカフェやお店では、ポンカンやタンカンで作った甘いケーキ、クッキー、ジャム、ジュースなどを購入できます。さらに、野菜、お菓子、茶葉、香辛料など、他にもたくさんの地元で生産された商品が販売されていて、館内で加工された商品もあります。お土産を買うのにぴったりの場所です。ぽんたん館は、毎日朝8:30から夕方5:30まで営業、年末年始のみ閉館しています。

Pon-tan kan (Yakushima Product Promotion Center)


The Yakushima Product Promotion Center, known as Pon-tan kan in Japanese, is named after two citrus fruits introduced from Taiwan in the early twentieth century. Today Yakushima is Japan’s largest producer of ponkan and tankan, both a type of orange. The harvest season for ponkan is from December to January, and for tankan between February and March.


Visitors can purchase cakes, cookies, jam, and juice made from ponkan and tankan at the cafe and shop in the center. Many other locally-produced goods are also for sale, including vegetables, sweets, tea, and spices, some of them produced in the building itself. The center is an ideal place to buy souvenirs, and is open daily from 8:30 am to 5:30 pm. It is closed to the public over the New Year holiday.

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