Title Okosta Okonomiyaki Experience

  • Hiroshima
Topic(s):
Cuisine/Food Culture
Medium/Media of Use:
Web Page
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2019
Associated Tourism Board:
The City of Hiroshima

お好み焼き体験 OKOSTA-オコスタ-


お好み焼きは、油で焼いて作る甘くないパンケーキのような料理で、戦後の広島で考え出されたものがソウルフードとして街の象徴になっています。広島風お好み焼きのユニークな魅力を味わうなら、広島市のオコスタ(お好み焼き体験スタジオ)で自分で作ってみるのが一番です。ここはオタフクソースのお好み焼きエキスパートたちが運営する施設で、本格的ながら気軽に体験できる、お好み焼き専門の料理教室&レストランです。始めてお好み焼き専用のソースを開発したオタフクは、日本では全国の家庭でおなじみになっている広島の企業です。


楽しい体験の中心は、ビリヤード台ほどのサイズの巨大な鉄板。一度に最大で10人が参加できます。同じ鉄板が近くに4つあり、全部合わせてオコスタの定員は40人となっています。シェフのエプロンと帽子を身に着けたら、熱心なスタッフ(英語対応可能)が作り方をわかりやすく教えてくれます。調理されたお好み焼きが鉄板の上に出されて食べるだけの普通の店とは違い、ここでは土台となる生地を鉄板に丸く落とすところから自分で作ることができます。


土台の次は、肉や麺、卵、野菜などの具をどんどん重ねていきます。この構造と山盛りのキャベツが、広島風お好み焼き独特の特徴なのです。例えば大阪風のお好み焼きは、具は焼く前に生地に混ぜてしまいます。自分の手で完成させたお好み焼きは、オタフクの美味しいソースをかけて、鉄板から直接食べられます。


什錦燒體驗OKOSTA


什錦燒是二戰後流傳於廣島地區的一款用麵粉在鐵板上煎烤而成的美食,也是廣島最具代表性的本土料理。想要領略廣島風味什錦燒的獨特魅力,最佳選擇是去廣島市的OKOSTA(什錦燒體驗工作室)自己親手製作即可,您可在此愉快輕鬆地體驗正宗的廣島什錦燒。這家專業的什錦燒料理教室兼餐廳,由什錦燒行業的專家Otafuku Sauce經營。Otafuku Sauce最先研發出了什錦燒專用的醬料,是一家在日本家喻戶曉的廣島企業。

什錦燒體驗的主角,是一塊跟撞球桌差不多大小的巨型鐵板。一塊鐵板四周最多可容納10人體驗(需提前預約),同樣的鐵板在整個設施內共有4塊,可同時容納40人。當您穿上圍裙,戴上廚師帽後,一位熱心的工作人員(可英語交流)會用淺顯易懂的方式教授您如何製作什錦燒。一般的店鋪只是將做好的什錦燒放在鐵板上讓顧客享用,在這里,從把鋪底的麵糊放在鐵板上做成圓形薄餅這一步驟開始,全程都可自己動手做。

在做好薄餅之後,還要把肉、麵條、雞蛋、蔬菜等配料層層堆疊在上面。這種料理方式,特別是堆積如山的高麗菜絲,是廣島風味什錦燒的一大特色(比如大阪風味的特點就是,將配料與麵糊攪拌後再煎烤)。自己親手製作好什錦燒後,您只需刷上Otafuku Sauce研製的美味醬料,就可在巨型鐵板上立即享用。

什锦烧体验教室――OKOSTA


什锦烧是二战后流传于广岛地区的一种用小麦粉在铁板上煎烤而成的美食,也是广岛最具代表性的乡土料理。想要领略广岛风味什锦烧的独特魅力,最佳选择是去广岛市的OKOSTA(什锦烧体验工作室)自己亲手制作即可。在这里,可以愉快轻松地体验正宗的广岛什锦烧。这家专业什锦烧料理教室兼餐厅,由该行业的专家Otafuku Sauce公司运营。Otafuku Sauce最先研发出了什锦烧专用的酱料,是一家在日本家喻户晓的广岛企业。

什锦烧体验的主角,是一块跟台球桌差不多大小的巨型铁板。一块铁板四周可容纳10人(体验需提前预约),同样的铁板在整个设施内共有4块,所以最多同时能容下40人。在穿上围裙,戴上厨师帽后,一位热心的工作人员(可英语交流)将用通俗易懂的方式教授如何制作什锦烧。一般的店铺只是把做好的什锦烧放在铁板上让顾客享用,而在这里,从把打底面糊放在铁板上做成圆形薄饼这一步骤开始,可全程体验。

做好面饼之后,再把肉、面条、鸡蛋、蔬菜等食材逐层摞叠。这种料理方法,特别是堆积如山的卷心菜,是广岛风味什锦烧的一大特色(例如大阪,需要把食材和面糊搅拌后再煎烤)。自己亲手制作好什锦烧后,只需刷上Otafuku Sauce研制的美味酱料,就可在巨型铁板上直接享用。

Okosta Okonomiyaki Experience


Okonomiyaki is a savory, fried pancake-like dish concocted in postwar Hiroshima and famed as the city’s emblematic soul food. There is no better way to discover the uniqueness of okonomiyaki Hiroshima-style than by learning to make it yourself at the city’s Okosta (Okonomiyaki Experience Studio), a dedicated but casual cooking school and restaurant run by okonomiyaki experts Otafuku. This local company, among the first to develop dedicated sauces especially for the dish, is a household name across Japan.


All the fun takes place around a giant, pool-table-sized teppan hot plate that accommodates up to 10 visitors. There are four such tables on the premises, bringing Okosta’s total capacity to 40 people. After visitors don a chef’s apron and hat, enthusiastic (and English-speaking) staff will guide them through the cooking process with simple instructions. Unlike regular restaurants, where cooked okonomiyaki is brought to the hot plate for diners to eat, here visitors start from scratch, first pouring batter onto the hot plate in concentric circles to create a base.


Next, layers of ingredients, including meat, noodles, egg, and vegetables, are gradually added. This structure, together with a mountain of cabbage, is what makes Hiroshima-style okonomiyaki unique: in Osaka, for example, the fillings are mixed together before cooking. Visitors can savor their finished creation right at the giant hot plate, drizzled with one of Otafuku’s fine sauces.


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