Title Kinosaki Onsen: Stay in a Ryokan

  • Hyogo
Topic(s):
Villages/Towns Activities Onsen (Hot Springs)
Medium/Media of Use:
Web Page
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2019
Associated Tourism Board:
Visit Kinosakisenryakukaigi

城崎温泉旅館文化

城崎温泉観光の大きな目玉は日本の伝統的な旅館での宿泊です。城崎温泉には数多くの旅館があり、中には、歴史が非常に長く(一軒は創業350年)、国内で最も高く評価されているものもあります。城崎を通りかかった多くの有名作家が当温泉地の旅館に宿泊し、日本流のもてなしとそれに伴う独特の伝統を体験してきました。


 旅館の部屋は質素で控えめ、そして洗練されています。畳敷で寝具は布団、座るための小さなテーブルと座布団を備えています。各部屋では季節に応じた花や置物などの小さな装飾品を目にすることができます。城崎の旅館では、滞在中に着用する浴衣と下駄を宿泊客に貸し出しています。外湯めぐりにも利用できます。


 旅館で一般的に提供される料理は懐石です。懐石は、旬の食材と繊細な味付けに重きを置いた上品な料理です。その食材は周辺地域や近海でとれたものです。それぞれの料理について、給仕の際に説明があるので、一口ごとに堪能することができます。


城崎溫泉:下榻日式旅館


來到城崎溫泉,有一項絕不容錯過的特色體驗——下榻日式傳統旅館。城崎溫泉地區有不少日式知名旅館,其中一些甚至已逾千年歷史。不少造訪城崎的日本文豪,皆深受獨樹一幟的待客方式與愜意氛圍吸引,因而留宿於此。

旅館客房樸素、低調且精緻。地板為榻榻米,就寢時被褥直接鋪於地面,另備有坐墊。各房間裝飾有當季花卉及其他擺設。城崎的旅館為房客提供租借浴衣與木屐服務,可帶出旅館,暢遊各公共浴池。

旅館一般提供的晚餐為日式傳統套餐——懷石料理。懷石料理重視當季食材的選擇,是講究細緻調味的高格調料理。食材原料來自周邊地區與近海,上菜時服務人員亦會詳加解說,讓食客能盡享廚師的精湛手藝與菜餚的細膩滋味。

城崎温泉:下榻日式旅馆


来到城崎温泉,有一项绝不能错过的特色体验——下榻日式传统旅馆。城崎温泉地区有不少日式知名旅馆,其中一些甚至已逾千年历史。不少途径城崎的日本文豪,皆深受独树一格的待客方式与惬意氛围吸引,因而留宿于此。

旅馆客房朴素、低调且精致。地板为榻榻米,就寝时被褥直接铺于地面,另备有坐垫。各房间饰有当季花卉及其他摆设。城崎的旅馆为房客提供租借浴衣与木屐服务,可带出旅馆,畅游各公共浴池。

旅馆一般提供的晚餐为日式传统套餐——怀石料理。怀石料理注重时令食材的选择,是调味考究的高端料理。食材原料取自周边地区与近海,上菜时服务人员亦会详加解说,让食客能尽享厨师的精湛手艺与菜肴的细腻滋味。

Kinosaki Onsen: Stay in a Ryokan


One major highlight of visiting Kinosaki Onsen is staying in a traditional Japanese inn or ryokan. Kinosaki Onsen is home to some of the most highly esteemed ryokan in the country, including one dating back more than 1,000 years. Many renowned writers who have passed through Kinosaki have stayed at one or another of these inns, drawn by their appreciation for their distinctive hospitality and comforts.


Ryokan rooms are simple, understated, and elegant, with tatami-mat flooring, futon bedding directly on the tatami floor and floor cushions (zabuton) for seating. Details like seasonal flowers or other objects relating to the current season are to be found in each room. Ryokan in Kinosaki also provide yukata (casual kimono) and geta clogs for guests to wear during their stay and while public bath-hopping.


A typical dinner served at a ryokan is a traditional kaiseki multicourse repast. Kaiseki is an elegant cuisine focused on emphasizing seasonal ingredients and subtle flavors. The ingredients used in kaiseki are brought in from the surrounding land as well as the sea, and each dish is described as it is served, allowing diners full appreciation of technique intricacies and flavor nuances.


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