標題 松葉蟹

  • 兵庫
類別:
飲食、飲食文化 地區的特產品
媒體用途種類:
網頁
字數:
250以下
編寫年度:
2019
地區協議會名稱:
Visit Kinosakisenryakukaigi

Matsuba Crab


Male snow crab caught off the shores of the Sea of Japan in the San’in Coast region is known as Matsuba crab, and is a popular winter specialty. Visitors can observe the morning auction held during crab season at Tsuiyama Fishing Port (a 10-minute drive from Kinosaki Onsen). The Matsuba crab landed at this particular fishing port is called Tsuiyama crab and can be identified by its blue-colored tag.


This local delicacy, mainly the male snow crab, as they are much larger than the females, is served at numerous restaurants in the area and sold from early November to March when it’s at its best. During crab season, Matsuba crab is also served as one of the dinner courses if you are staying in a ryokan, however, many other restaurants will also offer seasonal crab courses during this time. Winter is peak season, when visitors come to the area from far and wide just to get a taste of this special crab. Matsuba crab can be served in a variety of ways including raw as sashimi, grilled, shabu-shabu style, and also in a hearty nabe hot pot.


松葉ガニ

松葉ガニは、山陰地方の日本海沖で獲れるオスのズワイガニの身で、冬の人気名物です。特にこのカニについてもっと学びたいと思っている方は、津居山漁港(城崎温泉から車で10分から15分)でカニの季節に開催される朝の競りに行き、販売のプロセスを見ることができます。特にこの漁港で水揚げされる松葉ガニは、津居山ガニと呼ばれ、青い色のタグで識別できます。


この珍味を味わってみたければ、この地域の数多くのレストランが、旬を迎える11月上旬から3月まで、カニを提供し、販売しているのがわかるでしょう。オスのカニのみが販売、提供されます。これはメスよりもオスの方がはるかに大きいからです。松葉ガニは、カニのシーズン中、旅館に宿泊すれば、夕食のコースの一品としても出されますが、この期間中は他の多くのレストランも旬のカニのコースを提供しています。この特別なカニを味わおうと、あちこちからこの地域に観光客がやって来る冬は、ピーク期です。松葉ガニは、生で刺身にしたり、焼いたり、しゃぶしゃぶにしたり、また温かい鍋にしたりと、様々な方法で出されます。


松叶蟹


松叶蟹是山阴地区日本海沿岸捕获的雄性雪蟹,乃冬季特产。一到螃蟹旺季,游客就可以到津居山渔港(从城崎温泉驱车10分钟)参观早市拍卖的热闹景象。该渔港捕获的松叶蟹被称为“津居山蟹”,用蓝色标签区分。

在当地食材松叶蟹中,雄蟹是主流,个头比雌蟹更大,当地大多数餐馆都会在时令季节的11月上旬至次年3月提供这种螃蟹。一到螃蟹旺季,只要在当地旅馆留宿,松叶蟹总是晚餐套餐中必有的一道招牌菜。在此期间,其他众多餐馆也会提供时令螃蟹套餐。松叶蟹是蟹中臻品,格外鲜美,为了一品这人间美味,在冬季旺季,各地食客都会纷纷而至,享此珍馐。松叶蟹可做刺身生食,或烤或涮或煮,不同的吃法都能诠释出松叶蟹的独特美味。

松葉蟹


松葉蟹是山陰地區日本海沿岸捕獲的雄性雪蟹,是冬季特產。一到螃蟹旺季,遊客就可以到津居山漁港(從城崎溫泉驅車10分鐘)參觀早市拍賣的喧鬧景象。該漁港捕獲的松葉蟹被稱為「津居山蟹」,用藍色標籤區分。

在當地食材松葉蟹中,雄蟹是主流,個頭比雌蟹更大,當地大多數餐廳都會在時令季節的11月上旬至次年3月提供這種螃蟹。一到螃蟹旺季,只要在當地旅館住宿,松葉蟹總是晚間套餐中必不可少的一道招牌菜。在此期間,其他眾多餐廳也會提供時令螃蟹套餐。松葉蟹是蟹中臻品,分外鮮美,為了一品這人間美味,在冬季旺季,各地食客都會紛至沓來,享此珍饈。松葉蟹可做刺身生食,或烤或涮或煮,不同的吃法都能詮釋出松葉蟹的獨特美味。

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