タイトル うどん打ち体験

  • 香川県
ジャンル:
体験アクティビティ 地域の特産物
媒体利用区分:
パンフレット Webページ
ワード数:
250以下
作成年度:
2018年
地域協議会名:
公益社団法人 香川県観光協会

Nakano Udon School in Kagawa Japan


Let’s Make Sanuki udon


Making udon is a truly fun experience, and you will be surprised at how simple udon is to make. In Kagawa Prefecture, there are many places that provide lessons. You will learn everything from the amount of wheat flour you will need to make udon for five people to the correct ratios of salt and water for each season—the most salt is required in summer and the least in winter.


After learning the ingredients, you are ready to start making your first batch of udon. You will have fun mixing the ingredients, and then flattening them with your feet to music, letting the dough rest, and finally rolling it and cutting it into long thin strips.


And at the end of your experience, the udon you made will be cooked and served to you so can taste your own homemade udon. Finally you get a package of your own homemade dough to bring home for your loved ones.

讚岐烏龍麵親手做


親手做碗烏龍麵?您沒看錯!其步驟不僅容易,而且趣味盎然。在香川縣,這樣的教學場所不在少數,「中野烏龍麵學校」便是其中之一。從五人份的小麥粉用量,到各季節的用鹽變化(夏季最多、冬季最少)、清水的適當比例等等,均可一一為您解惑。

了解食材後,還等什麼?趕緊動手吧!先是和麵,接著跟隨音樂節奏以腳踩麵,醒麵擀麵,最後切條。慢慢享受製作過程的樂趣吧!

體驗的尾聲,您還可將切好的烏龍麵交由工作人員下鍋烹煮,親嘗自己的勞動成果。當然,也可將自己製作的麵團打包攜回,與家人共享。

亲手做碗赞岐乌冬面


自己做碗乌冬面?没错,其过程不仅简单,而且充满趣味。香川县内,这样的教学场所不在少数,“中野乌冬面学校”便是其中之一。从五人份的小麦粉用量,到各季节的用盐变化(夏季最多、冬季最少)、清水的适量比例等等,均可一一得到解答。

了解食材后,事不宜迟,赶紧动手吧!先是和面,接着跟随音乐节奏以脚踩面,醒面擀面,最后切条。慢慢享受制作过程的乐趣吧!

体验的尾声,您还可将切好的乌冬面交由工作人员下锅烹煮,亲尝自己的劳动成果。当然,也可将自己制作的面团打包带回,与家人共享。

中野うどん学校


さぬきうどんを作ろう


 うどん作りはとても楽しい体験であり、また予想より簡単です。金比羅のふもとにある中野うどん学校では、素晴らしいレッスンを受けることができます。ここでは5人前のうどんを作るのに必要な小麦の量(約500g)から、季節ごとに変わる塩(夏季は1番多く、冬季は1番少ない)と水の量まで、すべて学ぶことができます。


 必要な材料を学んだら、早速うどん作りに取りかかりましょう。材料を混ぜ、音楽に合わせて足裏で平らにし、生地を寝かせ、最後に伸ばして細長い帯状に切っていきます。楽しんで作りましょう。


 レッスンの最後には、自分で作ったうどんを茹でて食べられます。また自分でこねた生地を持ち帰れるので、家族に振る舞うこともできます。

再検索