タイトル 屋久島伝承蔵

  • 鹿児島県
ジャンル:
体験アクティビティ 地域の特産物
媒体利用区分:
パンフレット アプリ・QRコード等
ワード数:
250以下
作成年度:
2018年
地域協議会名:
屋久島外国人観光促進協議会

Yakushima Densho Gura Shochu Distillery


Shochu is distilled liquor especially popular in Kyushu. It is typically made from rice, barley, buckwheat, and sweet potatoes or brown sugar. On Yakushima, it is generally made from sweet potatoes, which gives it a distinctive smell and smoky flavor.


The quality of shochu depends greatly on water conditions which makes the island of Yakushima, with is pristine waters, a logical choice to set up a distillery. The Yakushima Densho Gura Shochu Distillery, the main liquor producer on the island, was founded by the Hombo Company and started producing shochu on Yakushima in 1960. At the distillery, visitors can learn about the shochu brewing process, while the shop offers tastings of a variety of shochu as well as other liquors, such as sangria and whiskey made from local products.

屋久島伝承蔵


焼酎とは、九州で特に人気のある蒸留酒です。焼酎は普通、米、大麦、そば、サツマイモ、または黒糖から作られ、屋久島ではサツマイモで作るのが一般的で、独特の香りとスモーキーな風味があります。焼酎の質は水質によって大きく左右されるので、美しい水に恵まれた屋久島に焼酎工場を設置しているのは、理にかなった選択です。屋久島伝承蔵という、島の中心的な蒸留所は、本坊酒造により設立され1960年に焼酎の製造を始めました。工場では、見学者は焼酎の実際の醸造過程について学ぶことができます。店舗では、いろいろな焼酎や、地元の特産品で作った、サングリアやウィスキーのような、お酒のテイスティングができます。

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