タイトル 答志島鳥羽の牡蠣

  • 愛知県
  • 三重県
ジャンル:
食・食文化 地域の特産物 国立・国定公園
媒体利用区分:
パンフレット
ワード数:
250以下
作成年度:
2019年
地域協議会名:
伊勢志摩国立公園地域協議会
位置情報:
三重県鳥羽市答志町

Toba Oysters

Oysters thrive in the plankton-rich waters off the coast of Toba Bay. Toba oysters, which take roughly a year to grow to full size, are prized for their briny, milky liquor. The region is famed for two species: the larger iwa-gaki (“rock oysters”), whose season is in the summer months, and the smaller ma-gaki (“true oysters”) in winter. From December through March, oyster-grilling shacks are set up on the beaches, serving all-you-can-eat feasts for locals and visitors.


鳥羽の牡蠣

牡蠣は、鳥羽湾沿岸のプランクトンが豊富な海で繁殖します。収穫できる大きさに成長するのにおよそ1年かかる鳥羽の牡蠣は、その塩辛い乳白色の汁が賞美されています。この地域は夏に獲れる大振りの岩牡蠣(rock oyster)と冬が旬の小振りの真牡蠣(true oyster)の二種の牡蠣で有名です。12月から3月にかけて、浜には牡蠣を焼く小屋が設営され、地元の人や訪問者に食べ放題の食事を提供しています。


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