タイトル 大雪 森のガーデン 体験できること、食事

  • 北海道
ジャンル:
自然 食・食文化 体験アクティビティ
媒体利用区分:
パンフレット
ワード数:
250以下
作成年度:
2020年
地域協議会名:
北海道ガーデン街道協議会

What to Do at Daisetsu Mori Garden

Garden, Sanctuary, and Playground


Daisetsu Mori Garden is full of greenery, and has an adventure playground for kids big and small and a restaurant serving gourmet cuisine. While the garden has paved paths, there are places to wander through the forest and bushes, explore, and have picnics.


Most of the activities geared for children are in an area called Asobi no Mori, meaning “Play Forest.” One is a 40-meter-long wooden xylophone that is “played” by rolling wooden balls down it.


The crafts workshop here focuses on making small toys or artwork using wood and other materials found around the garden. One session, however, involves distilling a bottle of aromatic “forest water” to take home. The first step is to go into the woods to find pine branches, leaves and other materials to supply the scent.


Families can reserve the Forest Living area, which features an outdoor kitchen, bar, and deck. There is also a wood-fired stone oven.


Many visitors to the garden make it a point to sample the Italian cuisine at Fratello di Mikuni, prepared to the specifications of world-renowned owner and chef Mikuni Kiyomi. Chef Mikuni focuses on ingredients sourced locally and from elsewhere in Hokkaido. Diners have a 180-degree view of the Daisetsuzan mountain range.


Another draw is the chef’s own take on amazake. This sweet, white nonalcoholic drink made from sake lees is highly nutritious, including protein, vitamins, amino acids, and dietary fiber.


Daisetsu Mori Garden is open daily during daylight hours between the end of April and mid-October.


大雪 森のガーデンでできること

花園、聖地、遊び場


大雪森のガーデンは緑豊かであり、大人も子供も一緒に遊べる遊び場、そしてグルメ料理を提供しているレストランがあります。

ガーデンには舗装された小道がありますが、森や茂みを散策したり、探検したり、ピクニックするのがお勧めです。

子ども向けのアクティビティのほとんどは、遊びの森(Play Forest)と呼ばれるエリアにあります。見どころは、40mの長さの木琴で、それに木製のボールを転がせて 「演奏」します。 ここの工作室では、このガーデン周辺で見つけた木などの材料を使って小さなおもちゃや手工芸品を作ることに取り組みます。 ただし、あるセッションでは、香りのする「森林水」を蒸留してボトルにしたものをお土産に持ち帰ります。始めの一歩は、森に行き、香りを出すための松の枝葉、そして他の材料を探してくることです。

家族連れは、森のリビングのエリアを予約することができ、屋外のキッチン、バー、デッキなどが楽しめます。石薪窯もあります。

ガーデンへの多くの訪問客はフラテッロ・ディ・ミクニでの世界的に著名なオーナーシェフの三國清三によるイタリアンを味わうのを1つの目玉にしています。ここは、三國シェフは、地元や北海道の他の地域から材料を調達することに心を砕いています。食事中は、大雪山のパノラマ眺望が堪能できます。

もう1つ惹かれるのはシェフの甘酒です。酒粕から作られたこの甘くて白いノンアルコール飲料は、タンパク質、ビタミン、アミノ酸、食物繊維などを含み、栄養価が高いものです。

大雪森のガーデンは、4月末から10月の中旬まで日中は毎日開いています。


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