タイトル 茶の湯(Webテキスト)

  • 京都府
ジャンル:
史跡・城跡
媒体利用区分:
$SETTINGS_DB.mediaClassificationMap.get($item)
ワード数:
250以下
作成年度:
2022年
地域協議会名:
公益財団法人京都伝統伎芸振興財団

Chanoyu (the Art of Preparing Tea) (Web Text)


Chanoyu is a Japanese tradition centered on the preparation and serving of matcha, powdered green tea. It is often translated as “tea ceremony.” The procedure of making and serving tea follows a formalized flow designed to express the principles within the tradition and create an enjoyable experience for both guest and host.


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The culture of tea drinking developed over centuries following the first arrival of tea from China. Powdered tea was introduced to Japan in the twelfth century and was used primarily for health benefits, but drinking matcha for pleasure became a pastime of the elite. The “way of tea” (sado or chado), a discipline for refining the self through chanoyu, took shape in the fifteenth and sixteenth centuries. Sen Rikyu (1522–1591) is considered the tea master who established the “way of tea” as we know it today, incorporating the aesthetics of wabi (cultivated simplicity) and the principles of harmony, respect, purity, and tranquility. There are now various schools of the “way of tea” with hundreds of thousands of practitioners worldwide. During the presentation, matcha is prepared by a tea master from the Urasenke tradition of tea.

の(Webテキスト)


のは、抹茶(粉末の緑茶)の準備と提供を中心とした日本の伝統です。しばしば、「茶会」とも訳されます。そのお茶を淹れて提供する過程は、お客様と主催者の両方にとって楽しい体験を作り出せるよう設計された形式化された流れに従います。


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お茶を飲む文化は、中国から最初にお茶がもたらされた後、何世紀にもわたって発展しました。抹茶は主に健康のため12世紀に日本に導入されましたが、楽しみのためにを飲むことは上流階級の娯楽になりました。のを通して自己を磨くための規律である「の」(または)は、15世紀と16世紀に形成されました。(1522年~1591年)は、わびの美学(培われたシンプルさ)と、調和、敬意、純粋さ、静けさの原則を取り入れた、今日私たちが知っている「茶道」を確立した茶道家と見なされています。現在、「茶の道」にはさまざまな流派があり、世界中に何十万人もの茶道家がいます。この公演では、というお茶の流派の茶道家によってが用意されます。

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