タイトル 鍛冶屋

  • 島根県
ジャンル:
史跡・城跡
媒体利用区分:
アプリ・QRコード等
ワード数:
250以下
作成年度:
2023年
地域協議会名:
鉄の道文化圏推進協議会

Blacksmith Shops


Blacksmiths were the crucial link in a countrywide production chain that turned iron sand and charcoal into metal tools and weapons. Although some of the earliest independent blacksmith workshops specialized in making swords, there were also workshops dedicated to matchlock firearms or everyday tools such as farming equipment, knives, and scissors.


Given the limited quantity and steep cost of high-grade steel, blacksmiths developed ways to use the scarce material more efficiently. One method was to take a small piece of steel and join it to the end of an iron tool. Once finished, the tool’s edge had the sharpness and durability of steel at a fraction of the cost of full-steel construction. This method was frequently used to create farming implements, such as the blades for hoes and sickles (displayed below).

鍛冶屋


鍛冶屋は、砂鉄や木炭を金属製の道具や武器に変える全国的な生産チェーンの重要な役割を担っていた。初期の独立した鍛冶屋は刀剣を専門としていたが、マッチロック式火縄銃や農具、ナイフ、ハサミなどの日用工具を専門に扱う店もあった。


高級鋼の生産量には限りがあり、価格も高かったため、鍛冶屋は希少な材料を効率的に使う方法を開発した。そのひとつが、鋼鉄の小片を鉄の工具の先端に接合する方法だった。一度仕上げて研げば、工具の刃先は鋼の切れ味と耐久性を持ち、完全な鋼鉄製に比べればほんのわずかなコストで済んだ。この技法は、鍬や鎌の刃(下のケース)のような農具を作るのに頻繁に使われていた。

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