Title Hot-Spring Tofu

  • Saga
Topic(s):
Cuisine/Food Culture Onsen (Hot Springs)
Medium/Media of Use:
Web Page
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2020
Associated Tourism Board:
ureshinoshi tagengokaisetsu kyogikai

温泉豆腐

湯豆腐(湯豆腐鍋)は、温泉水のようにシルキーな食感が特徴の嬉野の郷土料理です。湯の中のアルカリ性物質が豆腐のタンパク質を分解し、もちもちとした柔らかい食感が特徴で、他にはないと言われています。このように湯豆腐を温泉で柔らかくする方法が江戸時代に発見され、現在でも人気のある料理として発展してきました。嬉野温泉街の各所にある専門店で湯豆腐を味わうことができます。


溫泉豆腐


「湯豆腐」(豆腐火鍋)是嬉野在地佳餚,其質地如使用的溫泉水一般絲滑。溫泉水中的鹼性物質分解了豆腐中的蛋白質,為其帶來了與眾不同的柔軟、粘糯的獨特口感。江戶時代(1603-1867)的人們發現了這種用溫泉水軟化豆腐的方法,最終創造出這道至今依然廣受歡迎的菜餚,嬉野溫泉街一帶的特色餐廳都有湯豆腐可供品嘗。

温泉豆腐


“汤豆腐”(豆腐火锅)是嬉野本地佳肴,其质地如其中用到的温泉水一般丝滑。温泉水中的碱性物质分解了豆腐中的蛋白质,为其带来了与众不同的柔软、粘糯的独特口感。江户时代(1603-1867),人们发现了这种用温泉水软化豆腐的方法,最终创制出了这道至今依然广受欢迎的菜肴。嬉野温泉街一带的特色餐厅都有汤豆腐可供品尝。

Hot-Spring Tofu

Yudofu (tofu hot pot) is a local delicacy in Ureshino, renowned for a texture as silky as the hot-spring water with which it is made. Alkaline substances in the water break down the protein in the tofu, giving it a soft, glutinous texture that some believe cannot be replicated otherwise. This method of softening tofu in hot-spring water was discovered during the Edo period (1603–1867), leading to the development of the still-popular dish. Visitors can sample yudofu at specialty restaurants throughout the Ureshino spa area.


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