Title Dining at an Izakaya

  • Fukushima
Topic(s):
Cuisine/Food Culture Activities
Medium/Media of Use:
Web Page
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2022
Associated Tourism Board:
aizuwakamatsushi shokutono nokeshochi suishinkyogikai

居酒屋での食事


日本有数の酒どころ会津若松には、お酒を片手にくつろげる場所がたくさんあります。その中でも特におすすめは、フルサービスで幅広い飲み物と食べ物を提供する場所、居酒屋です。年齢を問わず利用でき、家族連れで食事をする子どもの姿もよく見かけます。

店内に入ると、店員に迎えられ、テーブル席、または低いテーブルが置かれた畳みの部屋に案内され、その場合は靴を脱ぐように指示されます。手を綺麗にするためのおしぼりを渡された後、給仕のスタッフはメニューを決めるための時間をくれ、その後再び注文を取りに来ます。居酒屋の料理はシンプルで食べ応えがあることがよくあります。焼き鳥や唐揚げなどの定番メニューのほか、地元の食材を使った季節のおすすめメニューもあります。また、ベジタリアンに適したメニューもあり、お酒やノンアルコールドリンクも豊富で、その土地の銘酒も味わえます。


居酒屋で出される料理は、一般的にテーブルでみんなでシェアすることを想定しています。そのため、グループ全員がいろいろな味を楽しむことができます。最後に、日本の習慣に従ってグラスを掲げ「カンパイ!」と会津若松で過ごす楽しい時間に捧げることをお忘れなく。

食在居酒屋


會津若松是日本數一數二的清酒釀造重鎮,有許多地方可以喝酒放鬆。想要體驗當地人的熱情好客,居酒屋尤其值得嘗試,那裡提供琳琅滿目的飲料和食品,以及全方位服務。居酒屋老少皆宜,經常可以看到親子家庭在裡面用餐。

一進門,服務員便會招呼你到桌前坐下,或是請你脫鞋後在榻榻米上的矮桌前入座。在為你遞上濕毛巾清潔雙手後,服務員會給你時間瀏覽菜單,然後再回來點菜。居酒屋的食物往往簡單可口,比如最受歡迎的「燒鳥」(烤雞串)或炸雞塊,以及使用當地時令的特色菜。素食者也可以在菜單上找到適合自己的食物。居酒屋提供多種酒類和軟性飲料,包括會津的獲獎清酒。

居酒屋裡的菜餚通常用來分享,這樣席間每個人都能享受到各種口味的美食。最後,別忘了遵循日本的習俗,舉杯為在會津若松的美好時光「乾杯」(日語讀作「Kanpai」),但無須一口全乾。

食在居酒屋


会津若松是日本数一数二的清酒酿造重镇,当然有许多喝酒放松的场所。如果想要体验当地人的热情好客,居酒屋尤其值得尝试,那里提供琳琅满目的饮料和食品,以及全方位服务。居酒屋老少皆宜,经常可以看到亲子家庭在里面用餐。

一进门,服务员便会招呼你到桌前坐下,或是请你脱鞋后在榻榻米上的矮桌前入座。在为你递上湿毛巾清洁双手后,服务员会给你时间浏览菜单,然后再回来点菜。居酒屋的食物往往简单可口,比如最受欢迎的“烧鸟”(烤鸡串)或炸鸡块,以及使用当地时令的特色菜。素食者同样可以在菜单上找到适合自己的食物。居酒屋提供多种酒精饮料和软饮,包括会津的获奖清酒。

居酒屋里的菜肴通常用来分享,这样席间每个人都能享受到各种口味的美食。最后,别忘了遵循日本的习俗,举杯为在会津若松的美好时光“干杯”(日语读作“Kanpai”),但无须一口全干。

Dining at an Izakaya


As one of Japan’s top sake-brewing regions, Aizu-Wakamatsu offers plenty of places to relax with a drink. One of the best ways to enjoy local hospitality is by visiting an izakaya, a full-service restaurant that typically offers a wide variety of beverages and food items. All ages are welcome, and it is not unusual to see children dining there with their families.

Upon entering, you will be greeted and seated at a table on flooring or at a low table on tatami mats, in which case you will be asked to remove your shoes. After being handed a wet towel to cleanse your hands, the server will give you time to look over the menu, before coming back to take orders. Izakaya food tends to be simple and filling. It often includes seasonal specials using local produce, as well as favorites such as yakitori (grilled chicken on skewers) or karaage (fried chicken). Menus also usually feature some dishes suitable for vegetarians, and there is typically a range of alcoholic and non-alcoholic drinks to try, including the area’s prizewinning sake.

Dishes served at izakaya are generally meant to be shared among everyone at the table. This allows each member of the group to enjoy a variety of tastes. Finally, don’t forget to follow Japanese custom and say “Kanpai!” (Cheers!) as you raise your glass and toast to a good time in Aizu-Wakamatsu.

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