Title Eat Like a Local

  • Fukuoka
  • Kumamoto
  • Oita
Topic(s):
Regional Specialties National Parks/Quasi-National Parks
Medium/Media of Use:
Pamphlet
Text Length:
≤250 Words
FY Prepared:
2019
Associated Tourism Board:
asokujukokuritsukoenchiikikyogikai

地元のおいしいものを食べる


新鮮な野菜やあか牛の肉、そして新鮮な牛乳は、阿蘇の新鮮な水と豊かな土壌、そして広大な草原が与えてくれる美味しいもののほんの一部です。この地域でしか食べられない人気のご当地食品のいくつかを紹介します:


チーズプリン


このなめらかなプリンは、春と夏の間に緑豊かな草原の草を食む阿蘇の乳牛の濃厚なミルクから作られています。


牛肉のハムとソーセージ


地元のあか牛の肉を使った生ハムとソーセージは、一般的な豚肉のハムとは一線を画す豊かな風味と食感で有名です。


高菜おにぎり


このおにぎりに入っている高菜(leaf mustard)は、阿蘇の肥沃な火山性の土壌で豊富に育ちます。この場所で栽培された高菜だけが「阿蘇高菜」を名乗れます。これらの山型のおにぎりはお弁当にぴったりです。


カルデラプレート


ボリュームたっぷりのあか牛と阿蘇産トマトの濃厚なデミグラスソースが、ライスの上に阿蘇カルデラのような形に盛り付けられています。


盡享當地美食


阿蘇地區擁有清澈的水源和豐饒的土壤,培育了新鮮的蔬菜、紅牛肉與鮮奶。然而這僅僅屬於阿蘇美食的一小部分。以下為您介紹當地限定的人氣美食。


起司布丁

春夏時節,阿蘇乳牛們在豐潤的草原上盡情地啃食著嫩草。起司布丁正是由阿蘇牛的香醇牛奶製成,口感濃厚。


牛肉火腿及香腸

選用當地土產紅牛肉製作的生火腿和香腸,與一般市售的豬肉火腿截然不同,以豐富的風味和口感遠近馳名。


高菜飯糰

飯糰中的高菜(同芥菜)培育於阿蘇地區的肥沃土壤,僅有產於這裡的才能稱為「阿蘇高菜」。以它製成的三角飯糰正是理想的野餐美食。


破火山口牛肉飯

在香甜的米飯上鋪滿大量鮮美的紅牛肉,再豪邁地淋上當地產的番茄所製成的濃厚多明格拉斯醬,彷彿重現了阿蘇破火山口,妙趣橫生又美味可口。

品味当地美食


阿苏地区拥有清澈的水源和丰饶的土壤,孕育出新鲜的蔬菜、红牛肉与鲜奶。然而这仅仅是阿苏美食的冰山一角。以下为您介绍当地限定的热门美食。


芝士布丁

春夏时节,阿苏乳牛们在丰润的草原上尽情地啃食着嫩草。芝士布丁正是由阿苏牛的香醇牛奶制成,口感醇厚。


牛肉火腿及香肠

与一般的猪肉火腿截然不同,选用当地红牛肉制作的生火腿和香肠风味醇厚,口感独特,因而远近驰名。


高菜饭团

阿苏地区肥沃的火山性土壤,孕育出用于制作饭团的高菜(同芥菜),不过只有产自这里的高菜才能冠以“阿苏高菜”之名。以它制成的三角饭团正是理想的野餐美食。


破火山口牛肉饭

在香甜的米饭上铺满大量鲜美的红牛肉,再豪迈地淋上用当地番茄制成的浓厚多明格拉斯酱,看上去仿佛是阿苏破火山口,饶富乐趣又美味可口。

Eat Like a Local


Fresh vegetables, Akaushi beef, and fresh milk are just a few of the delicious products available thanks to the combination of Aso’s fresh water, rich soil, and extensive grasslands. Here are some popular local treats unique to the region:


Cheese Pudding


This creamy pudding is made from the rich milk of Aso cattle, which graze on the lush grasslands during the spring and summer.


Cured beef and sausage


The thin, prosciutto-style slices of beef and sausage made from local Akaushi cattle are known for their rich flavor and texture, which make them stand out from standard pork-based cured meats.


Takana Rice Balls


The takana, or leaf mustard, used in these rice balls grows bountifully in Aso’s rich, volcanic soil—only leaf mustard grown here can be labeled “Aso takana.” These mountain-shaped rice balls make ideal picnic fare.


Caldera Plate


This dish of rice topped with a large portion of Akaushi beef and a rich demiglace sauce made with Aso tomatoes is served on a plate shaped like the Aso caldera.


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