タイトル 地域のグルメ

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  • 鹿児島県
ジャンル:
食・食文化 地域の特産物 国立・国定公園
媒体利用区分:
Webページ
ワード数:
250以下
作成年度:
2019年
地域協議会名:
霧島錦江湾地域協議会
位置情報:
鹿児島県霧島市

Regional Treats to Delight All Tastes


One of Ibusuki’s great contributions to Japanese cuisine is nagashi somen, or “flowing noodles.” Diners catch the thin, chilled noodles with chopsticks as they flow along a bamboo slide or in a special tabletop tank. Nearby Tosenkyo Gorge is recognized as the birthplace of nagashi somen, where locals used the clean, clear water flowing through the deep cove to maximize the flavor of the noodles. At Tosenkyo’s popular restaurant, the fresh water—recognized as one of the 100 best water sources in Japan—is piped into special tanks on each table, where visitors can enjoy trying to pick up somen noodles with their chopsticks.


Ibusuki also produces flavorful fava beans, sweet potatoes, and seafood. Visitors with a sweet tooth should sample treats like ice cream made with salt from Cape Sata or infused with unusual ingredients like okra.


本地美食


指宿對日本料理的一大貢獻是流水素麵。食客從竹槽或專用的流水機中撈取冷水中流動的細麵。當地人使用海灣深處的清澈水源,将素麵的風味發揮到極致。指宿附近的唐船峽被認為是迴旋式流水素麵的發源地。這裡的人氣餐廳會在特製容器中使用日本名水百選認定的泉水提供流水素麵,客人可盡情體驗用筷子從特製容器中截取美食的樂趣。

指宿天然食材豐富,盛產蠶豆、番薯、芒果和各類海鮮。此外,黑豬、黑薩摩雞和鹿兒島黑牛也頗負盛名。如果您喜歡甜食,不妨嘗嘗秋葵或佐多岬鹽製成的霜淇淋。

本地美食


指宿对日本料理的一大贡献是流水素面。食客用筷子在竹槽或专用流水机里捞取冷水中流动的细面。当地人使用海湾深处的清澈水源,将素面的风味发挥到极致。指宿附近的唐船峡被认为是回旋式流水素面的发源地,这里的人气餐厅使用日本名水百选认证的泉水提供流水素面,客人可尽情体验用筷子从特制容器中截取美食的乐趣。

指宿食材丰厚,盛产蚕豆、红薯、芒果和海产品。此外,黑猪、黑萨摩鸡和鹿儿岛黑牛也非常有名。如果您喜欢甜食,不妨尝尝用秋葵或佐多岬盐制成的冰淇淋。

地域のグルメ


指宿の日本料理への大きな貢献のひとつは、流しそうめん(flowing noodles)です。食べるには、竹の滑り台に沿って、または特別な卓上の容器の中に流れる細く冷えた麺をつかまえます。付近にある唐船峡は、流しそうめんの発祥の地とされており、地元の人々は深い入り江を流れるきれいで澄んだ水を使って麺の風味を最大限に活かします。唐船峡の人気レストランでは、日本の名水百選に認定された淡水が各テーブルの特別な容器に流し入れられ、客は箸でそうめんをつかまえて楽しむことができます。


指宿は、風味豊かな緑茶、サツマイモ、海産物も生産しています。甘いものが好きな方は、佐多岬の塩やオクラを使ったアイスクリームをはじめとした甘味をお試しください


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